Suvalgyk.lt Logo
Keptos žuvies filė gabalėliai, apibarstyti šviežiomis petražolėmis, su citrinos skiltelėmis ir šviežiomis daržovėmis garnyrui lėkštėje.

Keptos žuvies filė su citrina

Kaip gimė šis receptas?

Šis receptas – tai tikras išsigelbėjimas, kai norisi kažko lengvo, bet kartu ir sočiai skanaus. Žuvies filė greitai paruošiama ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. O citrina suteikia gaivumo, tarsi saulėtą dieną prie jūros!

Keptos žuvies filė su citrina

Ko mums reikia?

  • 🐟 400 g žuvies filė (pvz., menkės, tilapijos)
  • 🍋 1 vnt. citrina
  • 🫒 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 🧂 ½ a. š. druskos
  • 🌶️ ¼ a. š. juodųjų pipirų
  • 🌿 Šviežių petražolių (patiekimui)
Keptos žuvies filė su citrina

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Žuvies filė nusausinkite popieriniu rankšluosčiu (tai padės jai gražiau apskrusti ir nesulipti) ir padalinkite į porcijas.
  • Kiekvieną filė gabalėlį apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Citriną perpjaukite pusiau, išspauskite truputį sulčių ant žuvies.
  • Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ant vidutinės-aukštos ugnies. Kai aliejus bus karštas, atsargiai sudėkite žuvies filė.
  • Kepkite iš vienos pusės 3-4 minutes, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. (Stebėkite, kad nepridegtų – juk nenorime anglies, o skanios žuvies!).
  • Apverskite žuvį ir kepkite dar 2-3 minutes iš kitos pusės, kol ji bus visiškai iškepusi ir lengvai sluoksniuosis šakute.
  • Iškepusią žuvį patiekite iš karto, apibarstytą šviežiomis kapotomis petražolėmis ir su likusiomis citrinos skiltelėmis, kad kiekvienas galėtų išsispausti dar šiek tiek gaivumo.
Keptos žuvies filė su citrina

Patarimai 🎭

  • Nepersistenkite kepdami žuvį – ji iškepa labai greitai. Perkepta žuvis gali tapti sausa ir neskani.
  • Jei norite dar daugiau aromato, kartu su žuvimi galite kepti ir kelias skilteles česnako.
  • Prie šios žuvies puikiai tinka šviežios salotos arba bulvių košė. Rinkitės mėgstamiausią garnyrą.
  • Jei neturite citrinos, galite naudoti žaliosios citrinos sultis arba šlakelį baltojo vyno acto.
  • Žuvį galite marinuoti su prieskoniais 15-20 minučių prieš kepimą – taip ji įgaus daugiau skonio.

Porcijos 🍽️

2 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 7.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!