
Keptos žuvies filė su citrina
Kaip gimė šis receptas?
Šis receptas – tai tikras išsigelbėjimas, kai norisi kažko lengvo, bet kartu ir sočiai skanaus. Žuvies filė greitai paruošiama ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. O citrina suteikia gaivumo, tarsi saulėtą dieną prie jūros!

Ko mums reikia?
- 🐟 400 g žuvies filė (pvz., menkės, tilapijos)
- 🍋 1 vnt. citrina
- 🫒 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 🧂 ½ a. š. druskos
- 🌶️ ¼ a. š. juodųjų pipirų
- 🌿 Šviežių petražolių (patiekimui)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Žuvies filė nusausinkite popieriniu rankšluosčiu (tai padės jai gražiau apskrusti ir nesulipti) ir padalinkite į porcijas.
- Kiekvieną filė gabalėlį apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Citriną perpjaukite pusiau, išspauskite truputį sulčių ant žuvies.
- Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ant vidutinės-aukštos ugnies. Kai aliejus bus karštas, atsargiai sudėkite žuvies filė.
- Kepkite iš vienos pusės 3-4 minutes, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos. (Stebėkite, kad nepridegtų – juk nenorime anglies, o skanios žuvies!).
- Apverskite žuvį ir kepkite dar 2-3 minutes iš kitos pusės, kol ji bus visiškai iškepusi ir lengvai sluoksniuosis šakute.
- Iškepusią žuvį patiekite iš karto, apibarstytą šviežiomis kapotomis petražolėmis ir su likusiomis citrinos skiltelėmis, kad kiekvienas galėtų išsispausti dar šiek tiek gaivumo.
Patarimai 🎭
- Nepersistenkite kepdami žuvį – ji iškepa labai greitai. Perkepta žuvis gali tapti sausa ir neskani.
- Jei norite dar daugiau aromato, kartu su žuvimi galite kepti ir kelias skilteles česnako.
- Prie šios žuvies puikiai tinka šviežios salotos arba bulvių košė. Rinkitės mėgstamiausią garnyrą.
- Jei neturite citrinos, galite naudoti žaliosios citrinos sultis arba šlakelį baltojo vyno acto.
- Žuvį galite marinuoti su prieskoniais 15-20 minučių prieš kepimą – taip ji įgaus daugiau skonio.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 7.50