
Kiaulienos išpjova su raugintais kopūstais ir grybais
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – puikus pasirinkimas sotiesiems pietums, kai norisi kažko, kas sušildytų ir primintų močiutės virtuvę. Minkšta kiaulienos išpjova, pagardinta sodriais raugintais kopūstais ir pievagrybiais, sukurs tikrą skonio šventę jūsų gomuriui. Tikrai nesuklysite pasirinkę šį receptą!

Ko mums reikia?
- 🥩 600 g kiaulienos išpjovos
- 🧅 1 didelis svogūnas
- 🧄 2 skiltelės česnako
- 🍄 200 g pievagrybių
- 🥬 500 g raugintų kopūstų
- 🥕 1 didelė morka
- 🏺 2 valg. š. aliejaus kepimui
- 🧂 Druska pagal skonį
- 🌶️ Juodieji pipirai pagal skonį
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Kiaulienos išpjovą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Pabarstykite druska bei pipirais. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, morką sutarkuokite burokine tarka, pievagrybius supjaustykite ketvirčiais.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kiaulienos išpjovą ir kepkite ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus iš visų pusių (neužmirškite apversti, kad tolygiai apskrustų). Iškepusią mėsą atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite svogūnus ir kepkite, kol suminkštės. Tuomet įdėkite morkas ir česnakus, kepkite dar porą minučių, kol morkos truputį suminkštės.
- Suberkite pievagrybius ir kepkite, kol išgaruos išleistas skystis ir grybai apskrus.
- Į keptuvę sudėkite raugintus kopūstus (jei labai rūgštūs, galite šiek tiek nuspausti skysčio). Viską gerai išmaišykite ir troškinkite apie 15-20 minučių ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišydami, kol kopūstai suminkštės.
- Grąžinkite apkeptą kiaulieną į keptuvę prie kopūstų ir grybų. Išmaišykite, patroškinkite dar 5 minutes, kad skoniai susimaišytų. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska bei pipirais.
- Patiekite karštą su mėgstamu garnyru. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Kad kiaulienos išpjova būtų sultingesnė, prieš kepant galite ją trumpai pamarinuoti su druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais.
- Raugintus kopūstus, jei yra per rūgštūs, prieš dedant į keptuvę galite trumpai perplauti šaltu vandeniu. Bet tikrai trumpai, kad neprarastų savo charakterio!
- Pievagrybius galite pakeisti kitais miško grybais, jei tik turite po ranka – skonis bus dar intensyvesnis.
- Patiekalas puikiai tinka su virtomis bulvėmis arba bulvių koše, bet skanu ir vienas.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.50