Suvalgyk.lt Logo
Kiaulienos išpjovos troškinys su raugintais kopūstais, morkomis, burokėliais ir pievagrybiais, patiektas gilioje lėkštėje.

Kiaulienos išpjova su raugintais kopūstais ir grybais

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas – tikras komforto maistas, puikiai tinkantis šaltesnei dienai ar tiesiog norint sočių pietų. Kiaulienos išpjova, minkšta ir aromatinga, puikiai dera su rūgštelę suteikiančiais raugintais kopūstais ir žemiškais pievagrybiais. O morkos ir burokėliai suteiks ne tik spalvų, bet ir papildomo saldumo. Tai tarsi močiutės virtuvės apsikabinimas, tik šiek tiek moderniau!

Kiaulienos išpjova su raugintais kopūstais ir grybais

Ko mums reikia?

  • 🥩 600 g kiaulienos išpjovos
  • 🧅 1 didelis svogūnas
  • 🧄 3 skiltelės česnako
  • 🥕 1 didelė morka
  • 🍄 200 g pievagrybių
  • 🥬 500 g raugintų kopūstų
  • 🍠 1 didelis burokėlis (virtas)
  • 🌿 Šaukštelis džiovintų mairūnų
  • 🧂 Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
  • 🌻 2 valg. šaukštai aliejaus kepimui
Kiaulienos išpjova su raugintais kopūstais ir grybais

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Kiaulienos išpjovą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 2-3 cm kubeliais. Pabarstykite druska ir pipirais. (Nepamirškite, kad kuo gražesni gabaliukai, tuo gražesnis patiekalas!)
  • Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kiaulienos gabalėlius ir kepkite ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Atidėkite mėsą į šalį.
  • Toje pačioje keptuvėje suberkite smulkintą svogūną ir tarkuotą morką. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, maždaug 5-7 minutes. Įdėkite smulkintą česnaką ir dar pakepkite minutę, kol pasklis aromatas.
  • Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol suminkštės ir išgaruos skystis. Tuomet sudėkite raugintus kopūstus, džiovintus mairūnus ir supjaustytą virtą burokėlį. Gerai išmaišykite.
  • Grąžinkite keptą kiaulieną į keptuvę prie daržovių. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio (apie 100 ml), kad troškinys nebūtų per sausas. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 20-25 minutes, kol mėsa taps labai minkšta.
  • Patikrinkite druską ir pipirus, jei reikia, pakoreguokite skonį. Patiekite karštą.
Kiaulienos išpjova su raugintais kopūstais ir grybais

Patarimai 🎭

  • Kad kiauliena būtų dar minkštesnė, prieš kepant galite ją trumpai pamarinuoti mėgstamais prieskoniais ir šlakeliu aliejaus.
  • Jei norite sodresnio skonio, į troškinį galite įpilti šlakelį sauso baltojo vyno ar mėsos sultinio.
  • Raugintus kopūstus, jei jie labai rūgštūs, galite nuplauti šaltu vandeniu prieš kepant, kad subalansuotumėte skonį.
  • Patiekalą galite patiekti su virtomis bulvėmis, grietine ar tiesiog šviežia duona.
  • Nevenkite kepti daržovių ilgiau, kol jos gražiai karamelizuosis – tai suteiks papildomo skonio gilumo.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 9.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!