
Kiaulienos išpjova su raugintais kopūstais ir grybais
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – tikras komforto maistas, puikiai tinkantis šaltesnei dienai ar tiesiog norint sočių pietų. Kiaulienos išpjova, minkšta ir aromatinga, puikiai dera su rūgštelę suteikiančiais raugintais kopūstais ir žemiškais pievagrybiais. O morkos ir burokėliai suteiks ne tik spalvų, bet ir papildomo saldumo. Tai tarsi močiutės virtuvės apsikabinimas, tik šiek tiek moderniau!

Ko mums reikia?
- 🥩 600 g kiaulienos išpjovos
- 🧅 1 didelis svogūnas
- 🧄 3 skiltelės česnako
- 🥕 1 didelė morka
- 🍄 200 g pievagrybių
- 🥬 500 g raugintų kopūstų
- 🍠 1 didelis burokėlis (virtas)
- 🌿 Šaukštelis džiovintų mairūnų
- 🧂 Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
- 🌻 2 valg. šaukštai aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Kiaulienos išpjovą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 2-3 cm kubeliais. Pabarstykite druska ir pipirais. (Nepamirškite, kad kuo gražesni gabaliukai, tuo gražesnis patiekalas!)
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kiaulienos gabalėlius ir kepkite ant stiprios ugnies, kol gražiai apskrus iš visų pusių. Atidėkite mėsą į šalį.
- Toje pačioje keptuvėje suberkite smulkintą svogūną ir tarkuotą morką. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, maždaug 5-7 minutes. Įdėkite smulkintą česnaką ir dar pakepkite minutę, kol pasklis aromatas.
- Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite, kol suminkštės ir išgaruos skystis. Tuomet sudėkite raugintus kopūstus, džiovintus mairūnus ir supjaustytą virtą burokėlį. Gerai išmaišykite.
- Grąžinkite keptą kiaulieną į keptuvę prie daržovių. Jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio (apie 100 ml), kad troškinys nebūtų per sausas. Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies 20-25 minutes, kol mėsa taps labai minkšta.
- Patikrinkite druską ir pipirus, jei reikia, pakoreguokite skonį. Patiekite karštą.
Patarimai 🎭
- Kad kiauliena būtų dar minkštesnė, prieš kepant galite ją trumpai pamarinuoti mėgstamais prieskoniais ir šlakeliu aliejaus.
- Jei norite sodresnio skonio, į troškinį galite įpilti šlakelį sauso baltojo vyno ar mėsos sultinio.
- Raugintus kopūstus, jei jie labai rūgštūs, galite nuplauti šaltu vandeniu prieš kepant, kad subalansuotumėte skonį.
- Patiekalą galite patiekti su virtomis bulvėmis, grietine ar tiesiog šviežia duona.
- Nevenkite kepti daržovių ilgiau, kol jos gražiai karamelizuosis – tai suteiks papildomo skonio gilumo.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 9.50