Suvalgyk.lt Logo
Gausus kiaulienos mentės troškinys su grikiais, morkomis, svogūnais ir pomidorais, patiektas gilioje lėkštėje.

Kiaulienos mentės troškinys su grikiais ir daržovėmis

Kaip gimė šis receptas?

Šis kiaulienos troškinys yra puikus pasirinkimas sočiai vakarienei, kai norisi kažko šildančio ir naminio. Mėsytė tampa minkšta kaip debesėlis, o grikiai sugeria visus nuostabius skysčius – tikras sielos maistas, kuris privers jus jaustis lyg močiutės virtuvėje, net jei močiutės čia ir nėra.

Kiaulienos mentės troškinys su grikiais ir daržovėmis

Ko mums reikia?

  • 🥩 600 g kiaulienos mentės
  • 🥕 2 didelės morkos
  • 🧅 2 vidutiniai svogūnai
  • 🌾 200 g grikių kruopų
  • 🍅 400 g konservuotų smulkintų pomidorų (savo sultyse)
  • 💧 500 ml karšto vandens arba sultinio
  • 🫒 2 v. š. aliejaus kepimui
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
  • 🌿 1 lauro lapas
  • 🌿 0.5 a. š. džiovintų čiobrelių
Kiaulienos mentės troškinys su grikiais ir daržovėmis

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Kiaulienos mentę supjaustykite kubeliais, maždaug 2-3 cm dydžio. Pabarstykite druska ir pipirais.
  • Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais arba griežinėliais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
  • Dideliame puode storu dugnu arba keptuvėje su dangčiu įkaitinkite aliejų. Sudėkite mėsą ir apkepkite iš visų pusių iki gražios auksinės plutelės (galite tai daryti dalimis, kad puodas nebūtų perkrautas).
  • Išimkite mėsą iš puodo. Į tą patį puodą suberkite svogūnus ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Tada suberkite morkas ir pakepkite dar 5 minutes.
  • Grąžinkite mėsą į puodą su daržovėmis. Suberkite nuplautus grikius, supilkite smulkintus pomidorus, karštą vandenį (arba sultinį), įdėkite lauro lapą ir čiobrelius. Išmaišykite, jei reikia, dar pagardinkite druska ir pipirais.
  • Užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite puodą ir troškinkite apie 40-50 minučių, arba kol mėsa bus minkšta, o grikiai išvirę ir sugėrę visą skystį (kartais patikrinkite, ar netrūksta skysčio, įpilkite dar šiek tiek, jei reikia).
  • Patiekite karštą, pabarstę šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, jei turite (nebūtina).
Kiaulienos mentės troškinys su grikiais ir daržovėmis

Patarimai 🎭

  • Kad mėsa būtų dar minkštesnė, prieš troškinimą galite ją pamarinuoti kelias valandas su šlakeliu acto ar citrinos sulčių.
  • Jei norite sodresnio skonio, mėsą prieš dėdami į puodą galite apkepti iki auksinės plutelės.
  • Troškinimo metu kartais patikrinkite, ar netrūksta skysčio, kad grikiai nepridegtų ir tinkamai išvirtų.
  • Jei mėgstate aštriau, galite įdėti žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių arba šviežio čili pipiro gabalėlį.
  • Šį troškinį puikiai papildo šviežios petražolės arba krapai, pabarstyti ant viršaus prieš patiekiant.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 12.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!