
Kiaulienos mentės troškinys su grikiais ir daržovėmis
Kaip gimė šis receptas?
Šis kiaulienos troškinys yra puikus pasirinkimas sočiai vakarienei, kai norisi kažko šildančio ir naminio. Mėsytė tampa minkšta kaip debesėlis, o grikiai sugeria visus nuostabius skysčius – tikras sielos maistas, kuris privers jus jaustis lyg močiutės virtuvėje, net jei močiutės čia ir nėra.

Ko mums reikia?
- 🥩 600 g kiaulienos mentės
- 🥕 2 didelės morkos
- 🧅 2 vidutiniai svogūnai
- 🌾 200 g grikių kruopų
- 🍅 400 g konservuotų smulkintų pomidorų (savo sultyse)
- 💧 500 ml karšto vandens arba sultinio
- 🫒 2 v. š. aliejaus kepimui
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
- 🌿 1 lauro lapas
- 🌿 0.5 a. š. džiovintų čiobrelių
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Kiaulienos mentę supjaustykite kubeliais, maždaug 2-3 cm dydžio. Pabarstykite druska ir pipirais.
- Morkas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais arba griežinėliais. Svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.
- Dideliame puode storu dugnu arba keptuvėje su dangčiu įkaitinkite aliejų. Sudėkite mėsą ir apkepkite iš visų pusių iki gražios auksinės plutelės (galite tai daryti dalimis, kad puodas nebūtų perkrautas).
- Išimkite mėsą iš puodo. Į tą patį puodą suberkite svogūnus ir kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Tada suberkite morkas ir pakepkite dar 5 minutes.
- Grąžinkite mėsą į puodą su daržovėmis. Suberkite nuplautus grikius, supilkite smulkintus pomidorus, karštą vandenį (arba sultinį), įdėkite lauro lapą ir čiobrelius. Išmaišykite, jei reikia, dar pagardinkite druska ir pipirais.
- Užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite puodą ir troškinkite apie 40-50 minučių, arba kol mėsa bus minkšta, o grikiai išvirę ir sugėrę visą skystį (kartais patikrinkite, ar netrūksta skysčio, įpilkite dar šiek tiek, jei reikia).
- Patiekite karštą, pabarstę šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, jei turite (nebūtina).
Patarimai 🎭
- Kad mėsa būtų dar minkštesnė, prieš troškinimą galite ją pamarinuoti kelias valandas su šlakeliu acto ar citrinos sulčių.
- Jei norite sodresnio skonio, mėsą prieš dėdami į puodą galite apkepti iki auksinės plutelės.
- Troškinimo metu kartais patikrinkite, ar netrūksta skysčio, kad grikiai nepridegtų ir tinkamai išvirtų.
- Jei mėgstate aštriau, galite įdėti žiupsnelį aitriosios paprikos miltelių arba šviežio čili pipiro gabalėlį.
- Šį troškinį puikiai papildo šviežios petražolės arba krapai, pabarstyti ant viršaus prieš patiekiant.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 12.50