
Kiaušinienė su avokadu ir pikantišku padažu
Kaip gimė šis receptas?
Šie pusryčiai – puikus būdas pradėti dieną: greitai paruošiami, sotūs ir pilni skonių. Švelnūs kiaušiniai, kreminis avokadas ir aštrus padažas sukuria tikrą skonių simfoniją. Ir jokių omletų dramų! (Nors kartais ir omletas yra gerai, bet ne šiandien).

Ko mums reikia?
- 🥚 2 vnt. kiaušiniai
- 🥑 1 vnt. avokadas
- 🌶️ 1 arbat. šaukšt. „Sriracha“ padažas
- 🧂 Pagal skonį druska
- 🖤 Pagal skonį juodieji pipirai
- 💧 Šlakelis aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Avokadą perpjaukite perpus, išimkite kauliuką, minkštimą išskobkite ir supjaustykite kubeliais arba griežinėliais.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies. Įmuškite kiaušinius ir kepkite, kol baltymai sutvirtės, o tryniai liks skysti (arba iki norimo kietumo).
- Kiaušinius pagardinkite druska ir pipirais. (Nepamirškite, kad pagardai yra pusryčių siela!)
- Lėkštėje išdėliokite keptus kiaušinius ir pjaustytą avokadą. Ant viršaus užpilkite „Sriracha“ padažo.
- Patiekite iškart ir mėgaukitės pusryčiais, kurie prižadina skonio receptorius.
Patarimai 🎭
- Jei norite dar sotesnių pusryčių, patiekite su skrudinta duona.
- Žaliosios paprikos griežinėliai suteiks šviežumo ir traškumo.
- Kiaušinius kepkite ant silpnos ugnies, kad jie būtų kuo švelnesni ir kremiškesni.
- Jei neturite „Sriracha“, galite naudoti bet kokį kitą mėgstamą aštrų padažą.
- Džemo ar uogienės galite įsidėti į kokteilį su augaliniu gėrimu – puiki energijos dozė.
Porcijos 🍽️
1 porcija
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50