
Kiaušinienė su sūrio užkandžiais
Kaip gimė šis receptas?
Pradėkite dieną sočiai ir skaniai su šia paprasta kiaušiniene. Sūrio užkandžiai suteikia malonų sūrumą ir tekstūrą, o pienas – purumo. Puikus pasirinkimas, kai norisi greitų, bet maistingų pusryčių, lyg ir pats rytas jums šypsotųsi.

Ko mums reikia?
- 🥚 4 vnt. kiaušinių
- 🥛 50 ml pieno
- 🧀 50 g sūrio užkandžių
- 🧈 1 šaukštelis sviesto (kepimui)
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Kiaušinius įmuškite į dubenį, įpilkite pieno, pabarstykite druska ir pipirais. Gerai suplakite šakute ar šluotele, kol masė taps vientisa (bet neperplakite, kad nebūtų per skysta).
- Sūrio užkandžius smulkiai supjaustykite arba sutarkuokite stambia tarka.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Kai sviestas ištirps ir pradės putoti, supilkite kiaušinių masę.
- Palaukite kelias sekundes, kol kraštai pradės stingti, tuomet suberkite sūrio užkandžius ant kiaušinienės.
- Kepkite, nuolat maišydami medine mentele, kol kiaušinienė sutirštės iki norimos konsistencijos. (Nepamirškite, skaniausia, kai kiaušinienė lieka šiek tiek drėgna!).
- Nedelsiant patiekite šiltą. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Kad kiaušinienė būtų dar purgesnė, plakdami kiaušinius įpilkite šaukštą vandens arba grietinės vietoj pieno.
- Negalima sūrio užkandžių? Puikiai tiks bet koks kietesnis sūris, supjaustytas mažais kubeliais.
- Kad kiaušinienė nepriliptų, kepkite ją ant vidutinės ugnies ir nuolat maišykite mediniu ar silikoniniu šaukštu.
- Prieš patiekiant, kiaušinienę galite pabarstyti smulkintais žalumynais (petražolėmis, krapais) – ir skaniau, ir gražiau!
- Norėdami dar daugiau skonio, į kiaušinių plakinį įberkite žiupsnelį rūkytos paprikos miltelių.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 2.50