
Kiaušinienė su sūriu ir alyvuogėmis
Kaip gimė šis receptas?
Ši soti kiaušinienė – puikus pasirinkimas greitiems ir skaniems pusryčiams. Lengvai paruošiama, bet nenuvilianti skoniu, ypač kai norisi kažko daugiau nei tiesiog kiaušinienės. Mažiau laiko virtuvėje, daugiau laiko rytinei kavai ar knygai!

Ko mums reikia?
- 🥚 4 vnt. kiaušinių
- 🥛 50 ml ūkininko pieno
- 🧀 50 g sūrio mišinio
- 🫒 30 g alyvuogių (be kauliukų)
- 🍅 1 valgomasis šaukštas pomidorų padažo
- 🧂 Žiupsnelis druskos
- 🌶️ Žiupsnelis pipirų
- 🧈 Šlakelis aliejaus (kepimui)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Kiaušinius įmuškite į dubenį, supilkite pieną, įberkite druskos ir pipirų. Gerai išplakite šakute (kol tapsite tikru kiaušinių plakimo virtuozu).
- Alyvuoges supjaustykite griežinėliais arba smulkiais gabalėliais.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies. Supilkite kiaušinių plakinį.
- Kai kiaušinienės kraštai pradės stingti, bet vidurys dar bus skystas, pabarstykite tarkuotu sūrio mišiniu ir sudėkite pjaustytas alyvuoges.
- Uždenkite keptuvę dangčiu ir kepkite dar 2-3 minutes, kol sūris išsilydys, o kiaušinienė sutvirtės. (Stebėkite, kad neperkeptų ir liktų minkšta).
- Paruoštą kiaušinienę padalinkite į dvi porcijas, patiekite iškart su šaukštu pomidorų padažo šone.
Patarimai 🎭
- Kad kiaušinienė būtų puresnė, prieš kepdami, kiaušinius plakite intensyviau, kol atsiras putelių.
- Jei norite aštresnio skonio, įberkite žiupsnelį maltų aitriųjų paprikų arba įdėkite lašelį Sriracha padažo.
- Kiaušinienę patiekite iš karto, kad sūris būtų tirpęs ir šiltas.
- Vietoj alyvuogių galite naudoti ir marinuotus agurkėlius – suteiks malonios rūgštelės.
- Ant viršaus, norėdami suteikti šviežumo, pabarstykite smulkintų šviežių petražolių ar krapų (jei turite).
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 3.50