
Kibinai su Mėsa ir Varške
Kaip gimė šis receptas?
🎉 Pasiruoškite pagaminti tikrai gardžių ir sočių užkandžių! Turite pagrindinius ingredientus: šiek tiek paslaptingo faršo (tikėkimės, skanaus!), universalių miltų, tyro vandens ir rūgščios varškės. Ir, žinoma, šiek tiek „Vegetos“ stebuklo! Šiuos kuklius ingredientus paversime nuostabiais, pikantiškais kibinais – tai tobuli maži džiaugsmo kąsneliai, kurie stebėtinai lengvai pagaminami ir tikrai neapkraus jūsų piniginės! 🥟😋

Ko mums reikia?
- 🥩 200g malta mėsa (faršas)
- 🍚 150g kvietiniai miltai (universalūs)
- 💧 60ml šaltas vanduo
- 🥛 150g varškė
- 🧂 1 a.š. „Vegeta“ prieskoniai
- 🌻 1 v.š. augalinis aliejus (kepimui)
- 🧅 1/2 mažo svogūno, smulkiai supjaustyto (nebūtina)
- 🌿 Žiupsnelis džiovintų krapų ar petražolių (nebūtina)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Pirmiausia, paruoškite savo nuostabią tešlą! Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus ir šaltą vandenį. Maišykite ir minkykite, kol gausite lygią, elastingą tešlą. Uždenkite ją ir leiskite pastovėti, kol ruošite įdarą. Tai jos Dzeno akimirka.
- Dabar magiškas įdaras! Kitame dubenyje sumaišykite maltą mėsą, varškę ir „Vegetos“ prieskonius. Jei naudosite, įdėkite smulkiai pjaustytą svogūną ir džiovintas žoleles. Viską kruopščiai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
- Ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite tešlą. Kočiokite plonai, maždaug 2-3 mm storio. Naudodami apvalų formavimo įrankį (arba stiklinę!) išspauskite apskritimus, maždaug 10-12 cm skersmens.
- Ant vienos kiekvieno tešlos apskritimo pusės dėkite po valgomąjį šaukštą įdaro. Nepridėkite per daug, kitaip jūsų kibinai gali sprogti! Niekas nenori įdaro sprogimo.
- Tuščiąją tešlos pusę užlenkite ant įdaro, suformuodami pusmėnulio formą. Tvirtai užspauskite kraštus, o tada šakute suformuokite dekoratyvinį raštą ir papildomai sutvirtinkite. Galvokite apie tai, kaip kibinams padarote mielą pynutę!
- Didelėje nepridegančioje keptuvėje, ant vidutinės ugnies, įkaitinkite augalinį aliejų. Atsargiai dėkite kibinus į karštą aliejų. Nekepkite per daug vienu metu; kepkite partijomis, jei reikia.
- Kepkite apie 3-5 minutes iš kiekvienos pusės, arba kol gražiai apskrus ir mėsos įdaras bus iškepęs. Auksinė plutelė – jūsų pergalės ženklas!
- Nedelsdami patiekite karštus, traškius kibinus! Jie skaniausi švieži, galbūt su šaukštu grietinės, jei esate nusiteikę prabangiai (ir turite jos!).
Patarimai 🎭
💡 Pro Patarimai:
- 🧊 Jei įdaras atrodo sausokas, įpilkite šlakelį vandens ar pieno – jis geriau sulips. Tik nepadauginkite, kad nebūtų per skystas!
- 🌬️ Po minkymo leiskite tešlai pastovėti 10-15 minučių! Tai atpalaiduoja glitimą, tad tešlą bus lengviau kočioti ir ji nesitrauks. Patikėkite, laiminga tešla = laimingi kibinai! 😴
- 🔥 Kad plutelė būtų dar auksinė, prieš kepant kibinus galite patepti šlakeliu aliejaus. Tarsi jiems saulės vonias surengtumėte! ☀️
O kaip su pinigais? 💸
EUR 2.75