
Kreminė Dešrelių ir Ryžių Keptuvė
Kaip gimė šis receptas?
🎉 Pasiruoškit vakarienės nuotykiui! Jūs man įdavėt klasikinių gėrybių – dešrelių, ryžių, tarkuoto sūrio, sviesto ir to majonezo su charakteriu. Ką gi magiško aš iš to išsukau? Štai ji – „Kreminė Dešrelių ir Ryžių Keptuvė“! Tai tarsi šiltas apkabinimas lėkštėje, idealus jaukiam vakarui namuose ir nepaprastai paprastas pagaminti. Paverskime tuos ingredientus gardžiu meno kūriniu! 🍚🌭🧈🧀

Ko mums reikia?
- 🌭 300g dešrelių, supjaustytų griežinėliais
- 🍚 200g nevirtų ryžių
- 🧀 100g tarkuoto sūrio
- 🧈 2 v.š. sviesto
- 🥄 3 v.š. majonezo
- 💧 600ml daržovių sultinio arba vandens
- 🧅 1 nedidelis svogūnas, smulkiai supjaustytas (Nebūtina)
- 🧄 2 skiltelės česnako, sukapotos (Nebūtina)
- 🌿 0.5 a.š. džiovintų itališkų žolelių (Nebūtina)
- 🧂 Druskos pagal skonį
- ⚫ Juodųjų pipirų pagal skonį
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Didelėje keptuvėje ar puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą.
- Sudėkite supjaustytas dešreles ir kepkite, kol gražiai apskrus, apie 5-7 minutes. Išimkite dešreles iš keptuvės ir atidėkite į šalį, palikdami riebalus keptuvėje.
- Jei naudojate, sudėkite smulkintą svogūną į keptuvę ir kepkite, kol suminkštės, apie 3-4 minutes. Įmaišykite sukapotą česnaką ir džiovintas žoleles (jei naudojate) ir kepkite dar minutę, kol pasklis kvapas.
- Sudėkite nevirtus ryžius į keptuvę ir maišydami pakepinkite 1-2 minutes, kad šiek tiek paskrustų.
- Supilkite daržovių sultinį arba vandenį, užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite ir virkite 15-20 minučių, arba kol ryžiai suminkštės ir skystis susigers.
- Kol ryžiai verda, nedideliame dubenyje išplakite majonezą su šlakeliu vandens (apie 1-2 valgomuosius šaukštus), kad šiek tiek praskiestumėte. Taip bus lengviau įmaišyti į ryžius.
- Kai ryžiai išvirs, grąžinkite iškeptas dešreles į keptuvę. Įmaišykite praskiestą majonezo mišinį ir pusę tarkuoto sūrio. Viską švelniai sumaišykite, kol gerai susijungs ir taps kreminės konsistencijos.
- Pabarstykite druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį. Ant viršaus užberkite likusį tarkuotą sūrį, uždenkite minutei ar dviem, kol išsilydys, tada patiekite karštą.
Patarimai 🎭
💡 Profesonalūs patarimai:
- 🌶️ Norisi aštriau? Žiupsnelis aitriųjų paprikų dribsnių ar šlakelis aštraus padažo į majonezo mišinį suteiks šiam patiekalui tikro ugnies! 🔥
- 🥦 Daržovių fiesta! Jauskitės laisvai įdėti ir kitų greitai paruošiamų daržovių, pavyzdžiui, šaldytų žirnelių ar kukurūzų, likus kelioms minutėms iki gaminimo pabaigos, kad būtų dar gardžiau ir spalvingiau. 🌽
- 🌟 Likę kąsneliai – tikra svajonė! Šis patiekalas kitą dieną skaniausias, tad pasigaminkite šiek tiek daugiau lengviems pietums. Tiesiog švelniai pašildykite ant viryklės ar mikrobangų krosnelėje. 🍲
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50