
Kreminiai makaronai su vištienos šlaunelėmis ir daržovėmis
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – tikras išsigelbėjimas, kai norisi sotaus ir jaukaus patiekalo, bet virtuvėje praleisti valandų valandas nesinori. Vištienos šlaunelės su daržovėmis kreminiame padaže, patiektos su makaronais, primins močiutės sekmadienio pietus, tik paruošiamos greičiau nei spėsite išalkti.

Ko mums reikia?
- 🍗 500 g vištienos šlaunelių mėsos
- 🍝 300 g mėgstamų makaronų
- 🥕 2 vidutinės morkos
- 🧅 1 didelis svogūnas
- 🧈 30 g sviesto
- 🍚 2 šaukštai miltų
- 🥛 500 ml pieno (arba sultinio)
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
- 💧 Šlakelis aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Vištienos šlaunelių mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, pabarstykite druska ir pipirais. Svogūną ir morkas nulupkite; svogūną smulkiai supjaustykite, morkas sutarkuokite stambesne tarka.
- Didelėje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite vištienos gabalėlius. Kepkite, kol gražiai apskrus iš visų pusių ir taps auksinės spalvos (apie 5-7 minutes). Išimkite vištieną iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite sviestą. Jam ištirpus, suberkite smulkintą svogūną ir tarkuotas morkas. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol daržovės suminkštės ir svogūnai taps permatomi (apie 5 minutes).
- Suberkite miltus ir gerai išmaišykite su daržovėmis, pakepkite apie 1 minutę. Palaipsniui supilkite pieną (arba sultinį), nuolat maišydami, kad neliktų gumulėlių. Leiskite padažui užvirti ir sutirštėti.
- Į padažą grąžinkite apkeptą vištieną. Sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10-15 minučių, kol vištiena visiškai iškeps ir įsigers padažo skonio (ir padažas taps toks, kad pats norėsite jį tiesiog šaukštais valgyti).
- Kol vištiena troškinasi, išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus, bet šiek tiek trumpiau nei nurodyta – iki al dente (jie pabaigs virti su padažu!). Nupilkite vandenį.
- Išvirtus makaronus sudėkite tiesiai į keptuvę su vištiena ir padažu. Gerai išmaišykite, kad makaronai tolygiai pasidengtų padažu. Patiekite iš karto, galite pabarstyti šviežiomis žolelėmis.
Patarimai 🎭
- Jei norite dar daugiau skonio, į padažą įberkite žiupsnelį džiovintų čiobrelių ar raudonėlio.
- Morkas ir svogūnus galite supjaustyti kubeliais, jei norite, kad jie labiau pasislėptų padaže (ypač jei valgo vaikai!).
- Visada geriau makaronus šiek tiek nevirinti, nei pervirti – jie dar pabaigs virti padaže ir bus tobulo al dente kietumo.
- Padažas sutirštės pastovėjęs, tad nesijaudinkite, jei iškart atrodo šiek tiek skystokas.
- Nepamirškite patiekti su šviežių petražolių ar krapų šakele – ne tik dėl grožio, bet ir dėl skonio!
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.50