
Kreminis desertas su kondensuotu pienu stiklainėliuose
Kaip gimė šis receptas?
Ak, na na! 👑 Jūs mums atnešėte tikrą žvaigždę – kondensuotą pieną! Ir su karališku biudžetu? Pasiruoškite paversti tą saldų, šilkinį gėrį į individualius, grynos ir nesumeluotos palaimos kupinus stiklainėlius. Pamirškite savo įprastus pietus – šiandien valgysime kaip karaliai, mėgaudamiesi šiais ypatingai puošniais, neįtikėtinai lengvais, nekeptais sūrio pyrago desertais stiklainėliuose. Jie tokie geri, kad jausitės lyg ką tik paveldėję karalystę! 🏰 Tą nuostabų kondensuotą pieną suporuosime su kreminiu sūriu, šviežiomis uogomis ir traškiu sausainių pagrindu, kad sukurtume desertą, vertą karalienės (ar karaliaus!). ✨

Ko mums reikia?
- 🥛 200 ml kondensuotas pienas
- 🧀 250 g riebios varškės sūrio (kreminio sūrio), kambario temperatūros
- 🥛 150 ml riebios grietinėlės (35%+ riebumo)
- 🍋 1 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 🍪 150 g „Digestive“ sausainių (arba panašių paprastų sausainių)
- 🧈 50 g nesūdyto sviesto, ištirpinto
- 🍓 150 g šviežių uogų mišinio (avietės, mėlynės, braškės) (nebūtina)
- 🌿 Keli šviežios mėtos lapeliai papuošimui (nebūtina)
- 🍫 Aukštos kokybės šokolado drožlės ar baltojo šokolado garbanos papuošimui (nebūtina)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Dubenyje susmulkinkite „Digestive“ sausainius iki smulkių trupinių. Galite naudoti virtuvinį kombainą arba sudėti juos į maišelį ir sutraiškyti kočėlu.
- Į sausainių trupinius supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite, kol viskas susijungs. Tai bus jūsų sūrio pyrago pagrindas.
- Padalinkite sausainių mišinį tolygiai į 4-6 mažus stiklainėlius ar stiklines, švelniai prispausdami, kad dugne susidarytų kompaktiškas sluoksnis.
- Dideliame maišymo dubenyje plakite suminkštintą varškės sūrį, kol taps lygus ir kreminis.
- Supilkite kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Maišykite, kol visiškai susijungs ir masė taps vientisa.
- Atskirtame, šaltame dubenyje išplakite riebią grietinėlę, kol susidarys standžios putos.
- Švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę į varškės sūrio ir kondensuoto pieno mišinį, kol neliks jokių dryžių. Būkite atsargūs, kad neperplaktumėte.
- Šaukštu sudėkite sūrio pyrago masę ant sausainių pagrindo stiklainėliuose, užpildydami juos beveik iki viršaus.
- Jei naudojate, ant sūrio pyrago masės uždėkite sluoksnį šviežių uogų.
- Uždenkite stiklainėlius ir šaldykite bent 4 valandas, o geriausia per naktį, kol sūrio pyragas sutvirtės.
- Prieš patiekiant, papuoškite papildomomis šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais ar šokolado drožlėmis, jei norite. Mėgaukitės savo karališkuoju skanėstu!
Patarimai 🎭
💡 Patarimai:– 🍓 Norėdami papildomo skonio pliūpsnio, švelniai sutrinkite dalį uogų šakute, prieš dėdami jas sluoksniais. Bus uogų rojus! – 🧊 Šiuos stiklainėlius geriausia patiekti atšaldytus, tad paruoškite juos kelias valandas iš anksto ar net per naktį. Kantrybė yra dorybė, ypač kai kalbama apie tobulą desertą! – 🎨 Būkite kūrybiški su papuošimais! Šviežios mėtos šakelė ar žiupsnelis valgomų auksinių dulkių gali padaryti juos dar labiau vertus Instagramo. Kas sakė, kad pietūs negali būti meno kūrinys? 🖼️
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.50