Suvalgyk.lt Logo
Iš arti – karališkas, nekeptas kondensuoto pieno sūrio pyragas stiklainėlyje, papuoštas šviežiomis uogomis ir mėta.

Kreminis desertas su kondensuotu pienu stiklainėliuose

Kaip gimė šis receptas?

Ak, na na! 👑 Jūs mums atnešėte tikrą žvaigždę – kondensuotą pieną! Ir su karališku biudžetu? Pasiruoškite paversti tą saldų, šilkinį gėrį į individualius, grynos ir nesumeluotos palaimos kupinus stiklainėlius. Pamirškite savo įprastus pietus – šiandien valgysime kaip karaliai, mėgaudamiesi šiais ypatingai puošniais, neįtikėtinai lengvais, nekeptais sūrio pyrago desertais stiklainėliuose. Jie tokie geri, kad jausitės lyg ką tik paveldėję karalystę! 🏰 Tą nuostabų kondensuotą pieną suporuosime su kreminiu sūriu, šviežiomis uogomis ir traškiu sausainių pagrindu, kad sukurtume desertą, vertą karalienės (ar karaliaus!). ✨

Kreminis desertas su kondensuotu pienu stiklainėliuose

Ko mums reikia?

  • 🥛 200 ml kondensuotas pienas
  • 🧀 250 g riebios varškės sūrio (kreminio sūrio), kambario temperatūros
  • 🥛 150 ml riebios grietinėlės (35%+ riebumo)
  • 🍋 1 v. š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 🍪 150 g „Digestive“ sausainių (arba panašių paprastų sausainių)
  • 🧈 50 g nesūdyto sviesto, ištirpinto
  • 🍓 150 g šviežių uogų mišinio (avietės, mėlynės, braškės) (nebūtina)
  • 🌿 Keli šviežios mėtos lapeliai papuošimui (nebūtina)
  • 🍫 Aukštos kokybės šokolado drožlės ar baltojo šokolado garbanos papuošimui (nebūtina)
Kreminis desertas su kondensuotu pienu stiklainėliuose

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Dubenyje susmulkinkite „Digestive“ sausainius iki smulkių trupinių. Galite naudoti virtuvinį kombainą arba sudėti juos į maišelį ir sutraiškyti kočėlu.
  • Į sausainių trupinius supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išmaišykite, kol viskas susijungs. Tai bus jūsų sūrio pyrago pagrindas.
  • Padalinkite sausainių mišinį tolygiai į 4-6 mažus stiklainėlius ar stiklines, švelniai prispausdami, kad dugne susidarytų kompaktiškas sluoksnis.
  • Dideliame maišymo dubenyje plakite suminkštintą varškės sūrį, kol taps lygus ir kreminis.
  • Supilkite kondensuotą pieną ir citrinos sultis. Maišykite, kol visiškai susijungs ir masė taps vientisa.
  • Atskirtame, šaltame dubenyje išplakite riebią grietinėlę, kol susidarys standžios putos.
  • Švelniai įmaišykite plaktą grietinėlę į varškės sūrio ir kondensuoto pieno mišinį, kol neliks jokių dryžių. Būkite atsargūs, kad neperplaktumėte.
  • Šaukštu sudėkite sūrio pyrago masę ant sausainių pagrindo stiklainėliuose, užpildydami juos beveik iki viršaus.
  • Jei naudojate, ant sūrio pyrago masės uždėkite sluoksnį šviežių uogų.
  • Uždenkite stiklainėlius ir šaldykite bent 4 valandas, o geriausia per naktį, kol sūrio pyragas sutvirtės.
  • Prieš patiekiant, papuoškite papildomomis šviežiomis uogomis, mėtų lapeliais ar šokolado drožlėmis, jei norite. Mėgaukitės savo karališkuoju skanėstu!
Kreminis desertas su kondensuotu pienu stiklainėliuose

Patarimai 🎭

💡 Patarimai:– 🍓 Norėdami papildomo skonio pliūpsnio, švelniai sutrinkite dalį uogų šakute, prieš dėdami jas sluoksniais. Bus uogų rojus! – 🧊 Šiuos stiklainėlius geriausia patiekti atšaldytus, tad paruoškite juos kelias valandas iš anksto ar net per naktį. Kantrybė yra dorybė, ypač kai kalbama apie tobulą desertą! – 🎨 Būkite kūrybiški su papuošimais! Šviežios mėtos šakelė ar žiupsnelis valgomų auksinių dulkių gali padaryti juos dar labiau vertus Instagramo. Kas sakė, kad pietūs negali būti meno kūrinys? 🖼️

O kaip su pinigais? 💸

EUR 8.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!