
Lėtai troškintos antienos kulšelės su apelsinais ir žolelėmis
Kaip gimė šis receptas?
Pasinerkite į karališką švelnių, lėtai troškintų antienos kulšelių, pagardintų ryškiomis apelsino natomis ir kvapniomis žolelėmis, komfortą. Šis patiekalas – tai tikra burnoje tirpstanti magija, puikiai tinkanti prabangiems pietums, kurie apgaubia šiluma. Nustebsite, kaip lengva pasiekti tokį įspūdingą skonį, leisdami laikui atlikti didžiąją dalį darbo už jus. Pasiruoškite nustebinti savo skonio receptorius!

Ko mums reikia?
- [NUOLAIDA] 🍷 1 stiklinė (240ml) sauso baltojo vyno — €4.99 at Rimi
- 🦆 2 didelės antienos kulšelės, su kaulu ir odele
- 🧅 1 didelis svogūnas, stambiai sukapotas
- 🥕 2 morkos, nuluptos ir stambiai sukapotos
- 🌿 2 salierų stiebai, stambiai sukapoti
- 🧄 4 česnako skiltelės, sutraiškytos
- 🍊 1 didelis apelsinas, sultys ir žievelė
- 🍲 2 stiklinės (480ml) vištienos arba antienos sultinio
- 🌿 2 šakelės šviežio rozmarino
- 🌿 3 šakelės šviežio čiobrelio
- 🍃 2 lauro lapai
- 🧂 1 a.š. druskos, arba pagal skonį
- 🌶️ 0.5 a.š. juodųjų pipirų, arba pagal skonį
- 🧈 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 🌿 Šviežios petražolės papuošimui 🟢
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite orkaitę iki 160°C. Nusausinkite antienos kulšeles popieriniais rankšluosčiais ir gausiai pagardinkite druska bei pipirais.
- Dideliame orkaitei tinkamame ketaus puode arba storadugniame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės-stiprios ugnies. Įdėkite antienos kulšeles odele žemyn ir kepkite 8-10 minučių, kol odelė taps tamsiai auksinės spalvos ir traški. Išimkite antį ir atidėkite į šalį.
- Nupilkite didžiąją dalį išsiskyrusių ančių taukų, palikdami puode apie 1-2 valgomuosius šaukštus. Į puodą sudėkite sukapotus svogūnus, morkas ir salierus, kepkite 5-7 minutes, retkarčiais pamaišydami, kol suminkštės.
- Įmaišykite sutraiškytą česnaką ir kepkite dar minutę, kol pasklis aromatas.
- Deglazavimo būdu puodą užpilkite baltuoju vynu, nugramdydami visus prikepusius gabalėlius nuo dugno. Troškinkite 2-3 minutes, kol šiek tiek nugaruos.
- Įmaišykite apelsinų sultis ir žievelę, vištienos/antienos sultinį, rozmariną, čiobrelius ir lauro lapus. Užvirkite mišinį.
- Grąžinkite apkeptas antienos kulšeles į puodą, odele į viršų, įstatydami jas į skystį ir daržoves. Skystis turėtų apsemti apie du trečdalius ančių kulšelių.
- Sandariai uždenkite ketaus puodą ir perkelkite jį į įkaitintą orkaitę. Troškinkite 2–2.5 valandas arba tol, kol ančių mėsa taps neįtikėtinai švelni ir lengvai atsiskirs nuo kaulo.
- Atsargiai išimkite ketaus puodą iš orkaitės. Išmeskite lauro lapus ir žolelių šakeles.
- Norėdami, kad odelė būtų itin traški, galite kulšeles kelioms minutėms įdėti po orkaitės griliumi, kol odelė apskrus, atidžiai stebėdami, kad nepridegtų.
- Patiekite ančių kulšeles su troškinimo skysčiu ir daržovėmis, papuošdami šviežiomis petražolėmis, jei norite. Skanaus!
Patarimai 🎭
- 🍊 Prieš spausdami sultis, nutarkuokite apelsino žievelę, kad sustiprintumėte citrusų aromatą.
- 🍷 Nepamirškite vyno! Jis suteikia troškinimo skysčiui neįtikėtiną gilumą.
- 🌿 Geros kokybės šviežių žolelių mišinys šiam patiekalui suteikia visą skonį.
- 🍲 Liko troškinimo skysčio? Juo galite gardinti bulvių košę arba ryžius – tiesiog nuostabu!
- 🔥 Jei norite itin traškios odelės, po troškinimo antienos kulšeles trumpam pakepinkite orkaitės griliuje.
O kaip su pinigais? 💸
EUR 25.00