Suvalgyk.lt Logo
Ploni lietuviniai blynai su tirpintu juoduoju šokoladu, sulankstyti ir patiekti lėkštėje.

Lietuviniai blynai su šokoladu

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas – puikus pasirinkimas pietums, kai norisi kažko saldaus ir sotaus. Ploni lietuviniai blynai, įdaryti tirpintu šokoladu, nuneš į vaikystę arba tiesiog praskaidrins dieną. Tai lyg švelnus apkabinimas, tik valgomas!

Lietuviniai blynai su šokoladu

Ko mums reikia?

  • 🥛 500 ml pieno
  • 🥚 2 dideli kiaušiniai
  • 🍚 250 g kvietinių miltų
  • 🥄 2 valg. šaukštai cukraus
  • 🍫 100 g juodojo šokolado
  • 🧂 Žiupsnelis druskos
  • 🌻 2 valg. šaukštai aliejaus (tešlai)
  • 🧈 Šiek tiek sviesto (kepimui, jei norisi)
Lietuviniai blynai su šokoladu

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Dideliame dubenyje sumaišykite pieną, kiaušinius, cukrų ir druską. Gerai išplakite, kol cukrus ištirps. (Lyg norėtumėte pūsti burbulus – tik ne su tešla!).
  • Po truputį suberkite miltus, nuolat maišydami arba plakdami, kad neliktų gumulėlių. Supilkite aliejų ir dar kartą viską išmaišykite. Palikite tešlą pastovėti 10-15 minučių.
  • Įkaitinkite keptuvę (geriausia nelimpančią) ant vidutinės ugnies. Galite patepti ją trupučiu sviesto arba aliejaus prieš kepant pirmąjį blyną.
  • Pilnai samtelį tešlos į keptuvę ir greitai paskirstykite po visą dugną, sukiojant keptuvę. Kepkite, kol krašteliai lengvai paruduos ir blynas lengvai atšoks nuo keptuvės (apie 1-2 minutes iš vienos pusės).
  • Apverskite blyną ir kepkite dar apie 30-60 sekundžių. Atidėkite iškeptą blyną. Ištirpinkite šokoladą vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje.
  • Ant kiekvieno blyno užtepkite po šaukštelį tirpinto šokolado, sulankstykite blyną per pusę ir dar kartą per pusę (arba susukite ritinėliu).
  • Patiekite iš karto, kol blynai dar šilti, o šokoladas skystas. Skanaus!
Lietuviniai blynai su šokoladu

Patarimai 🎭

  • Kad blynai būtų plonesni, tešlos pilkite mažiau ir greitai paskirstykite per visą keptuvės dugną.
  • Šokoladą galite ištirpinti ir mikrobangų krosnelėje, kaitindami trumpais intervalais ir maišydami.
  • Jei norite dar daugiau skonio, į tešlą įberkite žiupsnelį vanilinio cukraus.
  • Prie blynų puikiai tinka šviežios uogos, grietinė ar plakta grietinėlė.
  • Prieš kepant pirmą blyną, įkaitinkite keptuvę labai gerai – taip kitus bus lengviau kepti.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 6.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!