
Makaronai su rikotos sūriu ir keptomis daržovėmis
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – tai tikra Italijos saulės ir sodrių skonių fiesta lėkštėje. Kreminis rikotos sūris apgaubia kiekvieną makaroną, o kartu su orkaitėje keptomis cukinijomis ir moliūgu sukuria nuostabią tekstūrų ir aromatų harmoniją. Puikus pasirinkimas pietums, kai norisi kažko ypatingo, bet nereikalaujančio valandų virtuvėje.

Ko mums reikia?
- 🍝 400 g mėgstamų makaronų
- 🧀 250 g rikotos sūrio
- 🥒 1 vidutinė cukinija
- 🎃 200 g moliūgo (išvalyto ir nulupto)
- 🧄 2 skiltelės česnako
- 🧅 1 mažas svogūnas
- 🧈 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 🌿 Druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
- 🧀 30 g tarkuoto parmezano sūrio (patiekimui)
- 🍃 Šviežio baziliko lapelių (papuošimui)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Cukiniją ir moliūgą supjaustykite kubeliais, česnaką sutrinkite, o svogūną smulkiai sukapokite. Dideliame dubenyje sumaišykite daržoves su alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Paskleiskite jas ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
- Kepkite orkaitėje apie 20–25 minutes, arba kol daržovės suminkštės ir šiek tiek apskrus (galite pamaišyti kepimo viduryje, kad apkeptų tolygiai).
- Kol daržovės kepa, dideliame puode užvirkite pasūdytą vandenį. Sudėkite makaronus ir virkite pagal pakuotės nurodymus, kol taps al dente.
- Prieš nukošiant makaronus, pasilikite apie 150 ml makaronų virimo vandens. Nukoškite makaronus.
- Į didelį dubenį (arba atgal į puodą, jei jis pakankamai didelis) sudėkite nukoštus makaronus, rikotą ir dalį pasilikto makaronų vandens. Gerai išmaišykite, kad rikotos sūris tolygiai pasiskirstytų ir sukurtų kreminį padažą (jei reikia, įpilkite daugiau vandens).
- Sudėkite keptas daržoves į makaronų ir rikotos mišinį. Švelniai išmaišykite. Paragaukite ir, jei reikia, papildomai pagardinkite druska bei pipirais.
- Patiekite makaronus iškart, apibarstytus tarkuotu parmezano sūriu ir papuoštus šviežio baziliko lapeliais. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Nepagailėkite šviežių žolelių – bazilikas, raudonėlis ar petražolės suteiks patiekalui dar daugiau aromato ir gaivos.
- Makaronus virkite tik iki al dente būsenos, kad jie išlaikytų malonią tekstūrą ir nebūtų pervirę.
- Keptas daržoves galite pagardinti šlakeliu balzamiko acto prieš patiekiant – tai suteiks papildomos rūgštelės.
- Rikotą šiek tiek pašildykite kartu su makaronų vandeniu, kad padažas būtų švelnesnis ir lengviau pasiskirstytų.
- Šį patiekalą skanu valgyti iškart pagaminus, kol daržovės traškios, o sūris tirpsta burnoje.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 25.00