Suvalgyk.lt Logo
Šiltas, spalvingas moliūgų ir cukinijų troškinys su morkomis ir žolelėmis, patiektas dubenėlyje.

Moliūgų ir Cukinijų Troškinys

Kaip gimė šis receptas?

Šis lengvas ir sotus troškinys – tikra vasaros pabaigos ar rudens pradžios šventė lėkštėje. Moliūgas ir cukinija puikiai dera su aromatingomis morkomis, svogūnais ir česnakais, sukurti jaukų ir maistingą patiekalą. Puikiai tinka lengviems pietums arba šiltai vakarienei.

Moliūgų ir Cukinijų Troškinys

Ko mums reikia?

  • 🎃 500 g moliūgo (nuvalyto, supjaustyto kubeliais)
  • 🥒 400 g cukinijos (supjaustytos kubeliais)
  • 🥕 2 didelės morkos (supjaustytos griežinėliais)
  • 🧅 1 didelis svogūnas (smulkintas)
  • 🧄 3 skiltelės česnako (smulkintos)
  • 💧 200 ml daržovių sultinio
  • 🥄 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
  • 🌿 Šviežių žolelių patiekimui (pvz., petražolių)
Moliūgų ir Cukinijų Troškinys

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Puode ar gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės ugnies. Suberkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps permatomas, apie 5 minutes.
  • Sudėkite smulkintą česnaką ir morkų griežinėlius. Kepkite dar 3-4 minutes, kol morkos pradės šiek tiek minkštėti.
  • Suberkite moliūgo kubelius, supilkite daržovių sultinį. Uždenkite ir troškinkite apie 10 minučių, kol moliūgas taps pusiau minkštas.
  • Sudėkite cukinijos kubelius, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 5-7 minutes neuždengus, kol visos daržovės bus minkštos, bet išlaikys savo formą (nelieskite per dažnai, kad nepaverstumėte koše).
  • Paragaukite ir, jei reikia, pakoreguokite prieskonius. Patiekite karštą, pabarstytą šviežiomis žolelėmis. (Šis patiekalas puikiai tinka valgyti ir kitą dieną!)
Moliūgų ir Cukinijų Troškinys

Patarimai 🎭

  • Jei norite sotesnio patiekalo, įberkite puodelį virtų lęšių arba avinžirnių – jie puikiai tinka prie daržovių.
  • Nevirkite daržovių per ilgai – geriausia, kai jos išlieka šiek tiek traškios, ne per minkštos.
  • Patiekite su šviežiu kapotu kalendros ar petražolių lapeliu – tai suteiks papildomo šviežumo.
  • Troškinys dar skanesnis, jei prieš patiekiant paliksite jį pastovėti 10-15 minučių, kad skoniai susijungtų.
  • Galite įdėti žiupsnelį aitriosios paprikos dribsnių, jei mėgstate aštresnį skonį.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 7.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!