Suvalgyk.lt Logo
Auksinės spalvos moliūgų ir varškės apkepas, supjaustytas kvadratiniais gabalėliais ir patiektas ant lėkštės.

Moliūgų ir varškės apkepas

Kaip gimė šis receptas?

Šis apkepas – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo, bet sotaus ir šiek tiek saldaus. Moliūgas suteikia drėgmės ir švelnumo, o varškė – baltymų ir malonaus rūgštumo. Tai tarsi saulė lėkštėje, kuri ne tik pamaitina, bet ir pakylėja nuotaiką, ypač darganotą dieną.

Moliūgų ir varškės apkepas

Ko mums reikia?

  • 🎃 500 g moliūgo (nulupto ir supjaustyto kubeliais)
  • 🧀 400 g liesos varškės
  • 🥚 3 dideli kiaušiniai
  • 🍚 3 valgomieji šaukštai manų kruopų
  • 🥄 2 valgomieji šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
  • 🧂 Žiupsnelis druskos
  • 🍦 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
  • 🧈 Šiek tiek sviesto (formai patepti)
Moliūgų ir varškės apkepas

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Moliūgo kubelius sudėkite į puodą, įpilkite šiek tiek vandens ir virkite apie 10-15 minučių, kol suminkštės. Nusunkite vandenį ir sutrinkite moliūgą iki vientisos masės (galite naudoti bulvių trintuvę arba blenderį).
  • Į moliūgų tyrę suberkite varškę, kiaušinius, manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Viską gerai išmaišykite iki vientisos konsistencijos. (Nereikia jaudintis dėl mažų varškės gabalėlių – jie suteiks malonios tekstūros!).
  • Kepimo formą (apie 20x20 cm arba apvalią 22-24 cm skersmens) patepkite sviestu. Supilkite paruoštą masę į formą ir tolygiai paskirstykite paviršių.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 35-45 minutes, kol apkepo viršus gražiai paruduos ir įkištas medinis pagaliukas išeis švarus.
  • Iškepusį apkepą išimkite iš orkaitės ir leiskite šiek tiek atvėsti prieš pjaustydami ir patiekdami. Puikiai dera su uogiene, grietine ar tiesiog vienas.
Moliūgų ir varškės apkepas

Patarimai 🎭

  • Apkepo viršų galite pabarstyti smulkintais graikiniais riešutais ar moliūgų sėklomis, kad būtų traškesnis.
  • Jei norite dar gaivesnio skonio, į tešlą įtarkuokite citrinos žievelės.
  • Šį apkepą galima patiekti tiek šiltą, tiek atvėsusį. Atvėsęs jis puikiai tinka kaip užkandis ar pusryčiai.
  • Vietoj vanilinio cukraus galite naudoti žiupsnelį malto cinamono ar imbiero – suteiks rudeniškų aromatų.
  • Apkepo paruošimui tiks bet kokia kepimo forma, svarbu, kad ji būtų giliais kraštais, kad tešla neišbėgtų.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 4.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!