Suvalgyk.lt Logo
Soti perlinių kruopų košė su apskrudusiu moliūgu ir keptu kiaušiniu lėkštėje.

Perlinių kruopų košė su moliūgu ir kiaušiniu

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas – tikras komforto maistas, puikiai tinkantis sotiems ir šiltiems pietums. Perlinių kruopų švelnumas, saldus moliūgas ir kreminis kiaušinis sukuria harmoningą derinį, kuris sušildys ir pamaitins. Paprasta, bet be galo skanu!

Perlinių kruopų košė su moliūgu ir kiaušiniu

Ko mums reikia?

  • 🥣 150 g perlinių kruopų
  • 🎃 200 g moliūgo, nulupto ir supjaustyto kubeliais
  • 🥚 2 vnt. kiaušinių
  • 💧 700 ml vandens arba daržovių sultinio
  • 🧈 1 valg. šaukštas aliejaus (arba sviesto)
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Perlinių kruopų košė su moliūgu ir kiaušiniu

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Perlines kruopas kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu, kol vanduo taps skaidrus. (Nepamirškite, kad švara – pusė darbo!)
  • Puode užvirkite vandenį arba daržovių sultinį, suberkite nuplautas kruopas, sumažinkite ugnį ir virkite apie 40-50 minučių, kol kruopos suminkštės. Įberkite žiupsnelį druskos.
  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje, suberkite moliūgo kubelius ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 10-15 minučių, kol suminkštės ir šiek tiek apskrus. Pagardinkite druska ir pipirais.
  • Kitame keptuvės kampe arba atskiroje keptuvėje iškepkite kiaušinius iki norimo tirštumo (aštri akimi stebėkite, kad trynys liktų skystas, jei jums taip patinka!).
  • Į lėkštes sudėkite išvirusias perlines kruopas, ant viršaus uždėkite keptą moliūgą ir po vieną keptą kiaušinį. (Valgykite, kol šilta, nes laikas nelaukia!)
  • Pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir, jei norite, papuoškite žolelėmis.
Perlinių kruopų košė su moliūgu ir kiaušiniu

Patarimai 🎭

  • Perlines kruopas visada gerai perplaukite šaltu vandeniu prieš verdant – taip pašalinsite krakmolo perteklių ir košė bus puresnė.
  • Moliūgo kubelius galite pakeisti saldžiąja bulve arba morkomis, jei norisi šiek tiek kitokio skonio.
  • Vietoj kepto kiaušinio pabandykite virtą be lukšto (poached) – jis suteiks dar daugiau švelnumo.
  • Norėdami pikantiškesnio skonio, pabaigoje įberkite šiek tiek šviežių kapotų petražolių ar krapų.
  • Jei košė atrodo per tiršta, įpilkite truputį šilto vandens arba daržovių sultinio ir gerai išmaišykite.

Porcijos 🍽️

2 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 3.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!