
Pikantiška kiaušinienė su TUC krekeriais
Kaip gimė šis receptas?
Šie pusryčiai – puikus būdas pradėti dieną su švelniu pikantiškumu. Greita, skanu ir suteikia energijos, lyg mažas kulinarinis stebuklas, iškepantis jūsų virtuvėje. Idealiai tinka tiems, kurie nori kažko daugiau nei įprasta.

Ko mums reikia?
- 🥚 4 vnt. kiaušiniai
- 🌶️ 1 vnt. žaliojo jalape os
- 🥕 1 vnt. morka
- 🧀 50 g Fetine 30%
- 💧 2 valg. \u0161. Alpro Coco & Almond drink
- 🍋 0.5 vnt. laimo
- 🍅 1 valg. \u0161. kečupo
- 🫙 2 valg. \u0161. konservuot ų raudon ų daržovi ų (pvz., paprikos, mork ų)
- cracker 8 vnt. TUC krekeri ų
- 🧂 Druskos pagal skon į
- 🖤 Pipir ų pagal skon į
- 🧈 Truputis aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Smulkiai supjaustykite jalape os (pašalinus sėklas, jei norite mažiau aštrumo) ir sutarkuokite morką.
- Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Pakepinkite morkas ir jalape os apie 2-3 minutes, kol suminkštės.
- Dubenyje išplakite kiaušinius su Alpro Coco & Almond gėrimu, druska ir pipirais. Supilkite į keptuvę ant daržovi ų.
- Kepkite kiaušinienę ant vidutin ės ugnies, lėtai maišydami, kol pasieks norimą konsistenciją.
- Nuimkite keptuvę nuo ugnies. Įmaišykite Fetine s ūr į ir konservuotas raudonas daržoves. Pašlakstykite laimo sultimis.
- Kiaušinienę patiekite \u012f lėkštes, \u0161alia išdėliokite TUC krekerius. Ant viršaus uždėkite \u0161iek tiek kečupo. Mėgaukitės!
Patarimai 🎭
- Jei nemėgstate aštriai, jalape\u00f1us galite keisti paprikomis arba visai praleisti.
- Kiaušinienę visada galite pagardinti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis ar kalendra.
- Nepamirškite patiekti iškart, kol kiaušinienė šilta ir krekeriai traškūs.
- Laimo sultys suteikia gaivumo, todėl nepagailėkite kelių lašų pabaigoje.
- Kiaušinienės konsistenciją reguliuokite pagal savo skonį: kepti ilgiau, jei norite tvirtesnės, arba trumpiau, jei mėgstate kreminę.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 3.50