
Salotos su kalakutienos mėsa ir humusu
Kaip gimė šis receptas?
Šios salotos – puikus pasirinkimas, kai norisi kažko lengvo, bet sočios vakarienės. Greitai paruošiamos, pilnos spalvų ir puikiai tinka po ilgos dienos. Šiek tiek traškučio, šiek tiek kreminio – tikras skonių ir tekstūrų derinys!

Ko mums reikia?
- 🍅 2 vnt. didelių pomidorų
- 🥒 1 vnt. ilgo agurko
- 🦃 150 g kalakutienos sumuštinių mėsos (juostelėmis arba kubeliais)
- 🥣 100 g humuso
- 🥛 50 g graikiško jogurto (natūralaus, be priedų)
- 🍠 100 g virtų burokėlių (supjaustytų kubeliais ar juostelėmis)
- 💧 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Gerai nuplaukite pomidorus ir agurką. Pomidorus supjaustykite kubeliais, agurką – pusžiedžiais arba kubeliais.
- Kalakutienos sumuštinių mėsą supjaustykite juostelėmis arba kubeliais, jei dar nesupjaustyta. Virtus burokėlius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.
- Dideliame dubenyje sumaišykite supjaustytus pomidorus, agurkus, kalakutienos mėsą ir burokėlius.
- Atskirame nedideliame indelyje sumaišykite humusą, graikišką jogurtą, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite, kad gautumėte vientisą padažą (nebijokite eksperimentuoti su prieskoniais!).
- Supilkite paruoštą padažą ant salotų ir atsargiai viską išmaišykite, kad kiekvienas ingredientas pasidengtų padažu.
- Patiekite salotas iškart ir mėgaukitės šviežia, sočia vakariene.
Patarimai 🎭
- Kad salotos būtų dar gaivesnės, agurkus ir pomidorus galite atvėsinti prieš pjaustant.
- Jei norite, į salotas galite įmaišyti šiek tiek šviežių kapotų petražolių ar krapų – suteiks papildomo aromato.
- Patiekite salotas iškart, kad daržovės išliktų traškios ir neatleistų per daug sulčių.
- Jei norite daugiau baltymų, įdėkite virtų kiaušinių ketvirčių. O jei trūksta 'aštrumo' - šiek tiek pipirų tikrai nepakenks.
- Pabandykite įdėti keletą skrudintų saulėgrąžų arba moliūgų sėklų – suteiks malonaus traškumo.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.50