
Šiltas sumuštinis su dešra ir batatais
Kaip gimė šis receptas?
Šis receptas – puikus būdas greitai ir sočiai papietauti, neišleidžiant daug pinigų. Juk kartais paprasti dalykai būna patys skaniausi, tiesa? Paruošite lengvai, o rezultatas džiugins pilvą.

Ko mums reikia?
- 🥖 1 vnt. batono (apie 300 g)
- 🌭 200 g dešros
- 🧀 50 g sūrio
- 🥔 1 vnt. batato (saldžiosios bulvės)
- 🧅 0.5 vnt. svogūno
- 🍅 1 vnt. pomidoro
- 🥒 0.5 vnt. agurko
- ⚪ 2 valg. š. majonezo
- 🧂 Druskos pagal skonį
- 🌶️ Juodųjų pipirų pagal skonį
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Batoną supjaustykite išilgai pusiau arba riekelėmis, priklausomai nuo norimo sumuštinio formos.
- Dešrą, batatą, svogūną, pomidorą ir agurką supjaustykite nedideliais kubeliais arba plonomis riekelėmis. Batatą galite trumpai apvirti arba apkepti, kad suminkštėtų (arba tiesiog supjaustyti ploniau).
- Dubenyje sumaišykite supjaustytą dešrą, batatą, svogūną, pomidorą, agurką ir majonezą. Pagardinkite druska bei pipirais. Gerai išmaišykite (štai ir įdaras sumuštiniams, greičiau nei spėsi pasakyti „skanu“!).
- Paruoštą įdarą tolygiai paskirstykite ant batono dalių. Ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.
- Dėkite sumuštinius į orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus, o batonas taps traškus.
- Iškepusius sumuštinius išimkite iš orkaitės ir patiekite iš karto, kol šilti. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Jei norite traškesnio batono, prieš dedant į orkaitę patepkite jį trupučiu aliejaus.
- Svogūną galite pakeisti arba papildyti smulkintais laiškiniais česnakais, kad būtų gaiviau.
- Nevenkite eksperimentuoti su prieskoniais – žiupsnelis čili miltelių suteiks pikantiškumo.
- Jei neturite orkaitės, sumuštinį galite kepti keptuvėje ant vidutinės kaitros, kol sūris išsilydys ir batonas apskrus.
- Šalia sumuštinio puikiai tiktų stiklinė kefyro ar arbatos.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 3.50