
Skrebučiai su kiaušiniu ir sūriu
Kaip gimė šis receptas?
Pusryčiai neturi būti nuobodūs! Šie skrebučiai – puikus būdas pradėti dieną su šypsena, suteikiant klasikai šiek tiek žaismingumo. Greita, paprasta ir visada pataikanti į dešimtuką, tarsi rytinis saulės spindulys, kuris niekada nepavargsta stebinti.

Ko mums reikia?
- 🍞 4 riekelės duonos
- 🥚 2 dideli kiaušiniai
- 🥛 50 ml pieno
- 🧀 50 g tarkuoto sūrio
- 🧂 Žiupsnelis druskos
- 🌶️ Žiupsnelis juodųjų pipirų
- 🧈 1 valgomasis šaukštas sviesto arba aliejaus (kepimui)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Dideliame dubenyje išplakite kiaušinius su pienu, druska ir pipirais iki vientisos masės. (Plakite energingai, tarsi ruoštumėtės maratonui!)
- Kiekvieną duonos riekelę kruopščiai pamirkykite kiaušinio plakinyje iš abiejų pusių.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, ištirpinkite sviestą (arba įpilkite aliejaus).
- Kepkite duonos riekeles keptuvėje po 2-3 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir taps auksinės spalvos.
- Ant apkeptų skrebučių užberkite tarkuoto sūrio ir uždenkite keptuvę dangčiu, leiskite sūriui ištirpti (apie 1-2 minutes).
- Patiekite iš karto, kol šilta ir sūris tempiasi. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Skrebučius galite kepti orkaitėje, jei norite daugiau traškumo ir mažiau riebalų.
- Jei norite sotesnių pusryčių, patiekite su šviežiomis daržovėmis, pavyzdžiui, pomidorais ar agurkais.
- Prieš patiekiant, galite apibarstyti smulkintais krapais ar petražolėmis, kad suteiktumėte šviežumo.
- Naudokite storesnę duoną – ji geriau sugers kiaušinio plakinį ir išliks drėgnesnė viduje, o kraštai bus traškūs.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 3.50