
Šviežios šilauogės su obuolių gabalėliais
Kaip gimė šis receptas?
Tai paprastas, greitas ir nepaprastai gaivus užkandis, puikiai tinkantis bet kuriuo paros metu. Šilauogės ir obuoliai – puikus vitaminų šaltinis, kuris suteiks energijos ir praskaidrins dieną, ypač jei norisi kažko saldaus, bet sveiko. Juk kartais genialumas slypi paprastume, ar ne?

Ko mums reikia?
- 🫐 200 g šilauogių
- 🍎 2 vidutiniai obuoliai
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Kruopščiai nuplaukite šilauoges po vėsiu tekančiu vandeniu ir nusausinkite (galima ir ant popierinio rankšluosčio, kad būtų sausesnės).
- Obuolius nuplaukite, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite nedideliais kubeliais arba griežinėliais (kaip patogiau valgyti).
- Į dubenėlį suberkite paruoštas šilauoges ir obuolių gabalėlius.
- Švelniai išmaišykite (kad šilauogės nesutraiškytų) ir patiekite iš karto. Skanaus!
Patarimai 🎭
- Kad užkandis būtų dar gaivesnis, prieš patiekiant šilauoges ir obuolius palaikykite šaldytuve apie 15-20 minučių.
- Jei norite išraiškingesnio skonio, pabarstykite žiupsneliu cinamono arba užpilkite šaukšteliu klevų sirupo.
- Obuolių rūšį rinkitės pagal savo skonį: saldūs (pvz., 'Gala') suteiks daugiau saldumo, rūgštesni (pvz., 'Granny Smith') – gaivos.
- Likę obuolių gabalėliai, kad neruduotų, gali būti apšlakstyti citrinos sultimis. Tai ypač aktualu, jei ruošiate iš anksto.
- Įberkite saujelę smulkintų mėgstamų riešutų ar sėklų, kad užkandis būtų sotesnis ir turtingesnis skoniais bei tekstūra.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 2.50