
Traškios kiaulienos ausys
Kaip gimė šis receptas?
Na, gerai, pasiruoškit! ✨ Gavom „Kiaulienos ausis“ (būna gi visko! 😉) ir liepėt padaryti „karšta“! 🔥 Iššūkis priimtas! Šiuos, kartais pamirštamus, lobius paversim netikėtai skania, biudžetui draugiška vakariene. Bus šiek tiek nuotykių, šiek tiek traškumo ir daug „vau, aš tą padariau?!“ Metamės į virtuvę! 🧑🍳👂

Ko mums reikia?
- 👂 Apie 200 g kiaulienos ausų
- 💧 Vanduo virimui
- 🧂 Druska pagal skonį
- ⚫ Juodieji pipirai pagal skonį
- 🥄 1 valgomasis šaukštas kepimo aliejaus
- 🧅 1 mažas svogūnas, stambiai supjaustytas (Nebūtina)
- 🧄 1 skiltelė česnako, sukapota (Nebūtina)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Kruopščiai nuplaukite kiaulienos ausis po tekančiu vandeniu, nubraukite visus nešvarumus ar plaukelius, jei yra.
- Dėkite švarias kiaulienos ausis į puodą ir užpilkite pakankamai vandens, kad jos būtų visiškai panardintos.
- Į vandenį įberkite dosnų žiupsnelį druskos. Jei naudojate, pridėkite svogūną ir česnaką (nebūtina).
- Užvirinkite vandenį, tada sumažinkite kaitrą ir virkite kiaulienos ausis 1,5–2 valandas arba kol jos taps minkštos.
- Atsargiai išimkite kiaulienos ausis iš puodo ir leiskite šiek tiek atvėsti. Virimo skystį ir daržoves (jei dėjote) išpilkite.
- Kai pakankamai atvės, kad būtų galima liesti, supjaustykite kiaulienos ausis plonomis juostelėmis arba kąsnio dydžio gabalėliais.
- Popieriniais rankšluosčiais labai gerai nusausinkite supjaustytas ausis.
- Keptuvėje ant vidutiniškai didelės kaitros įkaitinkite aliejų.
- Atsargiai dėkite nusausintas kiaulienos ausų juosteles į karštą aliejų vienu sluoksniu (jei reikia, kepkite per kelis kartus, kad neperkraustumėte keptuvės).
- Kepkite, kol taps auksinės rudos ir traškios, retkarčiais pamaišydami, apie 5–10 minučių.
- Išimkite iš keptuvės ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekite iš karto kaip karštą patiekalą.
Patarimai 🎭
💡👂 Kiaulienos ausų Gudrybės: 🔥 Kad ausys po virimo būtų itin traškios, prieš kepant jas būtina LABAI gerai nusausinti. Šluostykite popieriniais rankšluosčiais, lyg džiovintumėte mažytį šuniuką! 🐶🍽️ Patiekite su paprastu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše 🥔 arba greitomis salotomis 🥗, kad patiekalas būtų išbaigtas.🌶️ Jei drąsos netrūksta, pabarstykite čili pipirų dribsniais arba pašlakstykite aštriu padažu – pridės puikaus cinkelio! 🔥
O kaip su pinigais? 💸
EUR 2.50