Suvalgyk.lt Logo
Karštos, traškios, supjaustytos kiaulienos ausys patiektos lėkštėje

Traškios kiaulienos ausys

Kaip gimė šis receptas?

Na, gerai, pasiruoškit! ✨ Gavom „Kiaulienos ausis“ (būna gi visko! 😉) ir liepėt padaryti „karšta“! 🔥 Iššūkis priimtas! Šiuos, kartais pamirštamus, lobius paversim netikėtai skania, biudžetui draugiška vakariene. Bus šiek tiek nuotykių, šiek tiek traškumo ir daug „vau, aš tą padariau?!“ Metamės į virtuvę! 🧑‍🍳👂

Traškios kiaulienos ausys

Ko mums reikia?

  • 👂 Apie 200 g kiaulienos ausų
  • 💧 Vanduo virimui
  • 🧂 Druska pagal skonį
  • ⚫ Juodieji pipirai pagal skonį
  • 🥄 1 valgomasis šaukštas kepimo aliejaus
  • 🧅 1 mažas svogūnas, stambiai supjaustytas (Nebūtina)
  • 🧄 1 skiltelė česnako, sukapota (Nebūtina)
Traškios kiaulienos ausys

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Kruopščiai nuplaukite kiaulienos ausis po tekančiu vandeniu, nubraukite visus nešvarumus ar plaukelius, jei yra.
  • Dėkite švarias kiaulienos ausis į puodą ir užpilkite pakankamai vandens, kad jos būtų visiškai panardintos.
  • Į vandenį įberkite dosnų žiupsnelį druskos. Jei naudojate, pridėkite svogūną ir česnaką (nebūtina).
  • Užvirinkite vandenį, tada sumažinkite kaitrą ir virkite kiaulienos ausis 1,5–2 valandas arba kol jos taps minkštos.
  • Atsargiai išimkite kiaulienos ausis iš puodo ir leiskite šiek tiek atvėsti. Virimo skystį ir daržoves (jei dėjote) išpilkite.
  • Kai pakankamai atvės, kad būtų galima liesti, supjaustykite kiaulienos ausis plonomis juostelėmis arba kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Popieriniais rankšluosčiais labai gerai nusausinkite supjaustytas ausis.
  • Keptuvėje ant vidutiniškai didelės kaitros įkaitinkite aliejų.
  • Atsargiai dėkite nusausintas kiaulienos ausų juosteles į karštą aliejų vienu sluoksniu (jei reikia, kepkite per kelis kartus, kad neperkraustumėte keptuvės).
  • Kepkite, kol taps auksinės rudos ir traškios, retkarčiais pamaišydami, apie 5–10 minučių.
  • Išimkite iš keptuvės ir nusausinkite ant popierinių rankšluosčių. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  • Patiekite iš karto kaip karštą patiekalą.
Traškios kiaulienos ausys

Patarimai 🎭

💡👂 Kiaulienos ausų Gudrybės: 🔥 Kad ausys po virimo būtų itin traškios, prieš kepant jas būtina LABAI gerai nusausinti. Šluostykite popieriniais rankšluosčiais, lyg džiovintumėte mažytį šuniuką! 🐶🍽️ Patiekite su paprastu garnyru, pavyzdžiui, bulvių koše 🥔 arba greitomis salotomis 🥗, kad patiekalas būtų išbaigtas.🌶️ Jei drąsos netrūksta, pabarstykite čili pipirų dribsniais arba pašlakstykite aštriu padažu – pridės puikaus cinkelio! 🔥

O kaip su pinigais? 💸

EUR 2.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!