
Varškės ir tuno užtepėlė su kiaušiniu
Kaip gimė šis receptas?
Ši varškės ir tuno užtepėlė – puikus pasirinkimas lengviems ir sotiems pusryčiams. Greitai paruošiama, maistinga ir tikrai pažadins jūsų skonio receptorius net ir ankstyvą rytą. Puikiai dera su traškučiais ar šviežia duona, suteikdama energijos visai dienai!

Ko mums reikia?
- 🥚 2 vnt. kiaušiniai
- 🥛 200 g varškė (9% riebumo)
- 🐟 185 g skardinė tuno savo sultyse
- 🥄 2 v. š. majonezas
- 🥣 1 v. š. grietinė
- 🌰 1 a. š. Dižono garstyčios
- 🟢 2 v. š. žaliosios žirneliai (švieži arba šaldyti)
- 🧂 Pagal skonį druska
- 🌶️ Pagal skonį juodieji pipirai
- 🍞 Keli riekelės keptų duonos gaminių (duonos ar batono)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Išvirkite kiaušinius kietai (apie 8-10 minučių po užvirimo), tada atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite. (Nepervirkite, kad trynys nebūtų pilkas kaip rudens dangus!).
- Varškę pertrinkite šakute, kad neliktų didelių gumulėlių. Tuną nusausinkite ir sutrinkite šakute.
- Į dubenį sudėkite varškę, tuną, smulkintus kiaušinius, majonezą, grietinę, garstyčias ir žaliuosius žirnelius.
- Viską gerai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį (nebūtina, bet visada gerai paragauti!).
- Patiekite užtepėlę su šviežiais ar paskrudintais duonos gaminiais. Skanu ir su trapučiais, jei norisi kažko traškaus.
Patarimai 🎭
- Kad užtepėlė būtų dar puresnė, varškę ir tuną galite permalti blenderiu (bet ar to reikia, kai puikiai ir taip gardu?).
- Jei norite aštresnio skonio, įdėkite daugiau garstyčių arba žiupsnelį čili pipirų.
- Vietoje žaliosios žirnelių galite naudoti smulkintus marinuotus agurkėlius – suteiks malonios rūgštelės.
- Prieš patiekiant, leiskite užtepėlei pastovėti šaldytuve bent 15 minučių, kad skoniai susijungtų (nekantraujantiems – valgykite iškart!).
- Jei turite, papuoškite šviežiais krapais ar svogūnų laiškais.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 3.50