Suvalgyk.lt Logo
Auksinės spalvos varškės sūrio ir baltymų miltelių varškėčiai, patiekti su baltu graikišku jogurtu.

Varškės sūrio ir baltymų miltelių varškėčiai

Kaip gimė šis receptas?

Šie varškėčiai – puikus pasirinkimas lengvai, bet maistingai vakarienei. Tai tradicinių lietuviškų varškėčių variacija, papildyta baltymų milteliais, kad būtų dar sotesni. Jie tokie minkšti ir skanūs, kad net jūsų močiutė linktelėtų pritarimo ženklą (o gal net paprašytų recepto!).

Varškės sūrio ir baltymų miltelių varškėčiai

Ko mums reikia?

  • 🧀 500 g varškės sūrio (9% riebumo)
  • 🥚 1 didelis kiaušinis
  • 🥄 30 g baltymų miltelių (be skonio arba vanilės)
  • 🥣 30 g kvietinių miltų (plius šiek tiek apvoliojimui)
  • 🥄 0.5 arb. š. kepimo miltelių
  • 🧂 Žiupsnelis druskos
  • 🌿 1-2 valg. š. aliejaus kepimui
  • 🥛 2 valg. š. graikiško jogurto (patiekimui)
Varškės sūrio ir baltymų miltelių varškėčiai

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Varškės sūrį gerai pertrinkite šakute ar sutrinkite iki vientisos masės, kad nebūtų gumulėlių. Tai padės varškėčiams tapti puresniems (ir skanesniems, žinoma!).
  • Į varškės masę įmuškite kiaušinį, suberkite baltymų miltelius, miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską kruopščiai išmaišykite iki vientisos, lipnios tešlos.
  • Ant švaraus paviršiaus pabarstykite šiek tiek miltų. Iš tešlos suformuokite norimo dydžio varškėčius (geriausia apie 2-3 cm storio ir 4-5 cm skersmens). Kiekvieną varškėtį lengvai apvoliokite miltuose.
  • Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus. Dėkite varškėčius ir kepkite iš abiejų pusių po 3-5 minutes, kol gražiai apskrus ir iškeps viduje (turėtų būti auksinės spalvos, lyg saulėtekis lėkštėje).
  • Patiekite šiltus varškėčius su šaukštu graikiško jogurto. Skanaus!
Varškės sūrio ir baltymų miltelių varškėčiai

Patarimai 🎭

  • Neprikepkite per daug varškėčių vienu metu, kad keptuvė neatvėstų ir jie tolygiai iškeptų.
  • Jei tešla atrodo per skysta, įdėkite šiek tiek daugiau miltų. Jei per tiršta, įpilkite šaukštelį graikiško jogurto.
  • Varškėčius galite patiekti su šaukštu graikiško jogurto ir šviežiomis uogomis (pusryčiams) arba su šaukštu liesos grietinės (vakarienei).
  • Norėdami pikantiško skonio, į tešlą galite įdėti smulkintų krapų ar petražolių.
  • Baltymai gali stipriau įkaisti, todėl kepkite ant vidutinės ugnies, kad varškėčiai nepridegtų iš išorės, bet iškeptų ir viduje.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 3.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!