Suvalgyk.lt Logo
Lėkštė su kepta vištienos filė, garintais brokoliais ir kalafiorais, pagardinta citrinos sultimis.

Vištienos filė su brokolių ir kalafiorų garnyru

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas – tai puikus būdas suderinti lengvumą ir sotumą. Sultinga vištiena, apsupta spalvingų ir traškių daržovių, tiks tiek greitai vakarienei, tiek ir svečiams nustebinti. Paprasta, skanu ir be jokių nereikalingų "šou" elementų – tiesiog geras, naminis maistas!

Vištienos filė su brokolių ir kalafiorų garnyru

Ko mums reikia?

  • 🐔 300 g vištienos krūtinėlės vidinės filė
  • 🥦 200 g brokolių
  • florets
  • 🌼 200 g kalafijoro
  • florets
  • 🧄 2 skiltelės česnako
  • 🍋 1/2 citrinos sultys
  • 🥣 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Vištienos filė su brokolių ir kalafiorų garnyru

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, pabarstykite druska, pipirais ir palikite pasimarinuoti, kol ruošite daržoves.
  • Brokolius ir kalafiorus išskirstykite žiedynėliais. Nuskuskite ir smulkiai supjaustykite česnaką.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite vištienos filė, kol gražiai paruduos ir iškeps (apie 5-7 minutes). Iškepusią vištieną išimkite ir atidėkite į šalį.
  • Į tą pačią keptuvę sudėkite brokolių ir kalafiorų žiedynėlius. Kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes, nuolat maišydami, kol daržovės šiek tiek suminkštės, bet išliks traškios.
  • Sudėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar 1-2 minutes, kol pasklis aromatas. (neleiskite česnakui sudegti – jis neturi tapti kartus!).
  • Į keptuvę grąžinkite vištieną, supilkite citrinos sultis, pabarstykite druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite ir pakepkite dar minutę.
  • Patiekite iš karto, kol šilta. Skanaus!
Vištienos filė su brokolių ir kalafiorų garnyru

Patarimai 🎭

  • Kad daržovės išlaikytų savo spalvą ir traškumą, nepervirkite jų – geriausia, kad liktų šiek tiek kietesnės.
  • Jei norite sodresnio skonio, kepdami vištieną įberkite džiovintų prieskoninių žolelių, pavyzdžiui, raudonėlio ar čiobrelių.
  • Prieš patiekiant, patiekalą galite pabarstyti šviežiomis petražolėmis ar kalendromis.
  • Jei neturite citrinos, galite naudoti šiek tiek baltojo vyno acto ar obuolių acto, kad suteiktumėte rūgštelės.
  • Vištienos filė geriausiai tinka patiekti iškart, kol viskas dar šilta ir gaivu.

Porcijos 🍽️

2 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 7.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!