
Vištienos krūtinėlė su mocarela ir pomidorais
Kaip gimė šis receptas?
Šis receptas – tai puikus būdas paversti paprastą vištienos krūtinėlę į tikrą itališkos saulės kupiną patiekalą. Skanus naminis padažas, tirpstanti mocarela ir sultingi pomidorai sukurs nepakartojamą skonių harmoniją, kuri nustebins net ir didžiausius gurmanus. Greitai pagaminamas, bet elegantiškas pasirinkimas vakarienei.

Ko mums reikia?
- 🐔 400 g vištienos krūtinėlės
- 🍅 2 vnt. didelių pomidorų
- 🧀 125 g mocarelos sūrio (rutuliukas)
- 🥫 100 ml naminio pomidorų padažo
- 🍚 150 g ryžių
- 🥥 50 ml kokosų pieno
- 🧂 Pagal skonį druskos ir pipirų
- 🫒 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite išilgai, kad gautumėte du plonesnius gabalėlius. Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite vištienos krūtinėlę po 3-4 minutes iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
- Ryžius virkite pagal pakuotės nurodymus, kol bus paruošti.
- Ant apkeptos vištienos užpilkite naminio padažo, sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus ir plėšytą mocarelą. (nebūkite kuklūs, tegul sūris dengia viską!)
- Sumažinkite ugnį, uždenkite keptuvę ir troškinkite apie 5-7 minutes, kol sūris išsilydys ir vištiena bus visiškai iškepusi.
- Į padažą įpilkite kokosų pieno, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę. Patiekite vištieną su virtais ryžiais.
Patarimai 🎭
- Norėdami patiekalui suteikti dar daugiau skonio, prieš kepant pabarstykite vištieną šviežiais bazilikais.
- Jei norite intensyvesnio pomidorų skonio, galite naudoti džiovintus pomidorus aliejuje – jie suteiks sodrumo.
- Patiekite vištieną iškart iškepus, kol mocarela dar švelniai tirpsta.
- Vietoje ryžių, galite patiekti su virtomis pupelėmis, jos puikiai derės prie padažo.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.50