Suvalgyk.lt Logo
Makaronų patiekalas su keptais pievagrybiais, špinatais, baltomis pupelėmis ir kreminiu jogurto padažu, patiektas lėkštėje.

Makaronai su Pievagrybiais, Špinatais ir Pupelėmis

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas – puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų sukurti sotų ir gardų patiekalą. Kai šaldytuvas atrodo apytuštis, o valgyti norisi čia ir dabar, pasinaudokite šiuo receptu. Makaronai suteiks energijos, pievagrybiai ir špinatai – skonio, o pupelės – baltymų. Beje, graikiškas jogurtas padažui suteiks švelnumo ir kremiškumo, tarsi būtų prabangi grietinėlė, bet daug lengviau!

Makaronai su Pievagrybiais, Špinatais ir Pupelėmis

Ko mums reikia?

  • 🍝 200 g makaronų (pvz., penne ar fusilli)
  • 🍄 200 g pievagrybių
  • 🍃 150 g šviežių špinatų
  • 🥫 200 g konservuotų baltų pupelių (nupilant skystį)
  • 🥚 1 kiaušinis
  • 🍦 150 g graikiško jogurto
  • 💧 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Makaronai su Pievagrybiais, Špinatais ir Pupelėmis

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Užvirkite didelį puodą vandens, pasūdykite ir išvirkite makaronus pagal pakuotės nurodymus (dažniausiai apie 8-10 minučių) iki _al dente_ būsenos. Nusunkite vandenį, pasilikdami šiek tiek (apie 50 ml) nuo virimo.
  • Kol verda makaronai, supjaustykite pievagrybius griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir kepkite pievagrybius, kol jie suminkštės ir gražiai apskrus (apie 5-7 minutes).
  • Į keptuvę prie grybų suberkite šviežius špinatus ir kepkite, kol jie suglebs (užtruksite vos 1-2 minutes). Įmaišykite nusunktas baltas pupeles, šiek tiek pakepinkite, kad sušiltų.
  • Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinį su graikišku jogurtu, druska ir pipirais. Šis mišinys bus jūsų kreminis padažas – nuostabu, tiesa?
  • Į keptuvę su daržovėmis suberkite išvirtus makaronus. Supilkite kiaušinio ir jogurto padažą bei šiek tiek pasilikto makaronų virimo vandens (jis padės padažui tolygiai pasiskirstyti).
  • Viską gerai išmaišykite, kaitinkite ant silpnos ugnies dar 1-2 minutes, kol padažas šiek tiek sutirštės ir tolygiai padengs makaronus. Stenkitės neperkaitinti, kad kiaušinis nesušoktų gabalėliais.
  • Patiekite iš karto, kol šilta, ir mėgaukitės šiuo greitu bei gardžiu patiekalu. (Juk pavargote visą dieną galvoti, ką valgyti!).
Makaronai su Pievagrybiais, Špinatais ir Pupelėmis

Patarimai 🎭

  • Jei norite dar greičiau, špinatus galite dėti šaldytus – juos reikės atšildyti ir nuspausti skysčio perteklių.
  • Vietoj pievagrybių puikiai tiktų ir kitokie grybai, pavyzdžiui, rudieji portobello grybai ar net miško grybai, jei turite (laimė!).
  • Prieš patiekiant, galite pabarstyti smulkintais žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis ar krapais, kad būtų dar šviežiau.
  • Makaronus visada virkite iki al dente būsenos – šiek tiek kietesnius, kad jie išlaikytų tekstūrą ir nepervirtų padaže.

Porcijos 🍽️

2 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 4.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!