
Salotos su šaltais mėsos gaminiais ir kiaušiniais
Kaip gimė šis receptas?
Šios salotos – puikus pasirinkimas greitai ir sočiai vakarienei, kai norisi kažko lengvo, bet kartu maistingo. Jos spalvingos, pilnos įvairių tekstūrų ir, kas svarbiausia, paruošiamos akimirksniu. Tarsi maža puota lėkštėje, kuri nereikalauja ilgo stovėjimo prie viryklės!

Ko mums reikia?
- 🥓 150 g šaltų mėsos gaminių (pvz., kumpio, dešros)
- 🥚 2 vnt. didelių kiaušinių
- 🥬 100 g šviežių salotų lapų (pvz., lapinių salotų mišinio)
- 💜 80 g raudonojo kopūsto
- 🧀 50 g sūrio mišinio (tarkuoto)
- 🥄 2 v. š. majonezo
- 🫙 1 a. š. Dižono garstyčių
- 💧 1 v. š. balzaminio acto
- 🧂 Druskos pagal skonį
- 🌶️ Juodųjų pipirų pagal skonį
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Kiaušinius virkite kietai (apie 8-10 minučių), atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
- Šaltus mėsos gaminius supjaustykite juostelėmis arba kubeliais. Raudonąjį kopūstą plonai supjaustykite.
- Dideliame dubenyje sumaišykite šviežius salotų lapus, pjaustytą raudonąjį kopūstą ir šaltus mėsos gaminius.
- Nedideliame indelyje sumaišykite majonezą, Dižono garstyčias, balzaminį actą, druską ir pipirus, kol gausite vientisą padažą.
- Salotas apliekite paruoštu padažu ir gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų (bet atsargiai, kad nesuplotumėte salotų lapų!).
- Salotas paskirstykite į lėkštes, ant viršaus išdėliokite kiaušinių ketvirčius ir pabarstykite tarkuotu sūrio mišiniu.
Patarimai 🎭
- Kad salotos būtų dar gaivesnės, prieš patiekiant įberkite šviežių petražolių ar krapų.
- Jei norite aštresnio skonio, į padažą įdėkite žiupsnelį aitriosios paprikos dribsnių.
- Šaltus mėsos gaminius galite pakeisti kepta vištiena ar tunu iš konservų, jei norite kitokio baltymų šaltinio.
- Padažą sumaišykite tik prieš pat patiekimą, kad salotos išliktų traškios ir neapvystų.
- Likusį raudonąjį kopūstą galite marinuoti – turėsite puikų garnyrą kitai dienai.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.50