Suvalgyk.lt Logo
Spalvingos salotos su šaltais mėsos gaminiais, kietai virtais kiaušiniais, raudonaisiais kopūstais ir žalumynais, apibarstytos tarkuotu sūriu.

Salotos su šaltais mėsos gaminiais ir kiaušiniais

Kaip gimė šis receptas?

Šios salotos – puikus pasirinkimas greitai ir sočiai vakarienei, kai norisi kažko lengvo, bet kartu maistingo. Jos spalvingos, pilnos įvairių tekstūrų ir, kas svarbiausia, paruošiamos akimirksniu. Tarsi maža puota lėkštėje, kuri nereikalauja ilgo stovėjimo prie viryklės!

Salotos su šaltais mėsos gaminiais ir kiaušiniais

Ko mums reikia?

  • 🥓 150 g šaltų mėsos gaminių (pvz., kumpio, dešros)
  • 🥚 2 vnt. didelių kiaušinių
  • 🥬 100 g šviežių salotų lapų (pvz., lapinių salotų mišinio)
  • 💜 80 g raudonojo kopūsto
  • 🧀 50 g sūrio mišinio (tarkuoto)
  • 🥄 2 v. š. majonezo
  • 🫙 1 a. š. Dižono garstyčių
  • 💧 1 v. š. balzaminio acto
  • 🧂 Druskos pagal skonį
  • 🌶️ Juodųjų pipirų pagal skonį
Salotos su šaltais mėsos gaminiais ir kiaušiniais

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Kiaušinius virkite kietai (apie 8-10 minučių), atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais.
  • Šaltus mėsos gaminius supjaustykite juostelėmis arba kubeliais. Raudonąjį kopūstą plonai supjaustykite.
  • Dideliame dubenyje sumaišykite šviežius salotų lapus, pjaustytą raudonąjį kopūstą ir šaltus mėsos gaminius.
  • Nedideliame indelyje sumaišykite majonezą, Dižono garstyčias, balzaminį actą, druską ir pipirus, kol gausite vientisą padažą.
  • Salotas apliekite paruoštu padažu ir gerai išmaišykite, kad viskas tolygiai pasidengtų (bet atsargiai, kad nesuplotumėte salotų lapų!).
  • Salotas paskirstykite į lėkštes, ant viršaus išdėliokite kiaušinių ketvirčius ir pabarstykite tarkuotu sūrio mišiniu.
Salotos su šaltais mėsos gaminiais ir kiaušiniais

Patarimai 🎭

  • Kad salotos būtų dar gaivesnės, prieš patiekiant įberkite šviežių petražolių ar krapų.
  • Jei norite aštresnio skonio, į padažą įdėkite žiupsnelį aitriosios paprikos dribsnių.
  • Šaltus mėsos gaminius galite pakeisti kepta vištiena ar tunu iš konservų, jei norite kitokio baltymų šaltinio.
  • Padažą sumaišykite tik prieš pat patiekimą, kad salotos išliktų traškios ir neapvystų.
  • Likusį raudonąjį kopūstą galite marinuoti – turėsite puikų garnyrą kitai dienai.

Porcijos 🍽️

2 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 8.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!