
Karališka Virta Jautiena su Žolelių Sviestu ir Šakninėmis Daržovėmis
Kaip gimė šis receptas?
Pasiruoškite karališkai kulinarinei patirčiai su mūsų prabangiu virtos jautienos patiekalu! 👑 Minkšta, sultinga jautiena, virti iki tobulumo, patiekiama su ryškiomis šakninėmis daržovėmis ir pagardinta sodriu, kvapniu žolelių sviestu. Šis patiekalas sukurtas palepinti jūsų gomurį ir sušildyti jus iš vidaus, todėl jis puikiai tinka kaip pagrindinis patiekalas įmantriems pietums. Tikrai vertas karalių!

Ko mums reikia?
- 🥩 600g jautienos krūtininės arba sprandinės
- 🧅 1 didelis svogūnas, perpjautas pusiau
- 🥕 2 didelės morkos, nuluptos ir stambiai supjaustytos
- 🥔 2 vidutiniai pastarnokai, nulupti ir stambiai supjaustyti
- 🥔 400g mažų bulvių, perpjautų pusiau arba ketvirčiais
- 🌿 2 lauro lapai
- 🌶️ 1 a. š. juodųjų pipirų grūdelių
- 🧂 Druskos pagal skonį
- 💧 Vandens arba jautienos sultinio, pagal poreikį
- 🧈 100g nesūdyto sviesto, minkšto
- 🌿 2 v. š. šviežių petražolių, smulkintų
- 🌿 1 v. š. šviežių laiškinių česnakų, smulkintų
- 🌿 1 a. š. šviežių čiobrelių lapelių, smulkintų
- 🍋 1 a. š. citrinos žievelės 🟢
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Jautienos krūtininę arba sprandinę įdėkite į didelį puodą. Sudėkite perpjautą svogūną, lauro lapelius ir juoduosius pipirų grūdelius. Užpilkite vandeniu arba jautienos sultiniu, kad mėsa būtų pilnai apsemta. Įberkite dosnų žiupsnį druskos.
- Užvirkite, tada sumažinkite ugnį iki lėtos virimo. Nugraibykite visas putas, kurios pakyla į paviršių. Uždenkite puodą ir švelniai virkite 2–3 valandas arba tol, kol jautiena bus labai minkšta ir lengvai persmeigiama šakute. Kartais patikrinkite, ar skysčio lygis išlieka pakankamas.
- Kol jautiena verda, paruoškite žolelių sviestą. Nedideliame dubenyje sumaišykite minkštą sviestą su smulkintomis petražolėmis, laiškiniais česnakais, čiobreliais ir citrinos žievele (jei naudojate). Gerai išmaišykite, kol viskas gerai susijungs. Palikite kambario temperatūroje.
- Maždaug 30–45 minutes prieš jautienos pabaigą, į puodą su jautiena sudėkite supjaustytas morkas, pastarnokus ir bulves. Įsitikinkite, kad jie yra panirę virimo skystyje. Toliau virkite, kol daržovės suminkštės, bet vis dar išlaikys savo formą.
- Atsargiai išimkite jautieną iš puodo ir palikite ją pailsėti ant pjaustymo lentos kelias minutes. Iš sultinio galite išimti lauro lapelius, pipirus ir svogūną.
- Supjaustykite arba suplėšykite jautieną skersai skaidulų į norimas porcijas. Naudodami kiaurasamtį, išimkite išvirusias daržoves iš sultinio.
- Patiekdami, sudėkite supjaustytą jautieną ir šaknines daržoves ant lėkščių. Ant kiekvienos porcijos uždėkite dosnų šaukštą žolelių sviesto, leisdami jam ištirpti ant šiltos jautienos ir daržovių. Jei norite, užpilkite šiek tiek aromatingo sultinio ant patiekalo.
Patarimai 🎭
- 🌿 Norėdami papildomo skonio, prieš dėdami į puodą, pipirus ir lauro lapelius trumpai paskrudinkite sausoje keptuvėje.
- 🥕 Nepervirkite daržovių; jos turi būti švelnios, bet tvirtos, kad išlaikytų ryškią spalvą ir tekstūrą.
- 🧈 Žolelių sviestą galima paruošti iš anksto ir laikyti šaldytuve, taip paruošimas bus dar lengvesnis.
- 🍷 Gileniam skoniui galima įpilti šlakelį raudonojo vyno arba brūkšnelį balzamiko acto į virimo skystį.
- ❄️ Likučius galima laikyti sandariame inde šaldytuve iki 3 dienų ir švelniai pašildyti.
O kaip su pinigais? 💸
EUR 25.00