
Kiaulienos nugarinė su bulvių grandine ir žolelėmis
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – tikras karališkos vakarienės hitas! Sultinga kiaulienos nugarinė, apkepta iki tobulumo, patiekiama su traškia bulvių grandine ir aromatingomis žolelėmis. Lengva pagaminti, bet atrodo ir skonis – prabangiai!

Ko mums reikia?
- 🍖 600 g kiaulienos nugarinės (piggy back)
- 🥔 500 g bulvių (grandinei)
- 🧅 1 didelis svogūnas
- 🧄 2 skiltelės česnako
- 🌿 Šviežių rozmarinų šakelė
- 🌿 Šviežių čiobrelių šakelė
- 🍾 100 ml baltojo sauso vyno (nebūtina, bet suteikia skonio)
- 🥄 2 v. š. alyvuogių aliejaus
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Kiaulienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite druska, pipirais ir smulkintomis rozmarino bei čiobrelių šakelėmis. (Tegul mėsytė pasivolioja aromatuose!)
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite kiaulienos nugarinę iš visų pusių, kol gražiai apskrus (apie 5-7 minutes). Išimkite mėsą iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
- Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Įpilkite baltojo vyno (jei naudojate) ir leiskite jam išgaruoti, nugramdydami dugną. (Šis triukas padės išgauti visus skonio likučius!)
- Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galima naudoti mandoliną), pagardinkite druska, pipirais ir trupučiu aliejaus.
- Didelėje kepimo formoje išdėliokite bulvių griežinėlius persidengiančiais sluoksniais, kad sudarytumėte „grandinę“. Ant bulvių viršaus uždėkite apkeptą kiaulienos nugarinę ir svogūnų-česnakų mišinį.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 minutes, priklausomai nuo kiaulienos storio ir norimo iškepimo lygio. Mėsos vidinė temperatūra turėtų siekti 63°C.
- Iškepusią kiaulieną išimkite iš orkaitės, leiskite jai pailsėti 5-10 minučių prieš pjaustant. (Pailsėjusi mėsa bus sultingesnė, pažadu!) Patiekite su bulvių grandine.
Patarimai 🎭
- Kad kiauliena būtų dar minkštesnė, prieš kepant galite ją marinuoti bent valandą mėgstamame marinate.
- Bulvių grandinei galite naudoti ir saldžiąsias bulves – tai suteiks patiekalui netikėto skonio ir spalvų.
- Nebijokite eksperimentuoti su žolelėmis! Švieži rozmarinas ir čiobreliai puikiai dera prie kiaulienos.
- Kad bulvių grandinė būtų traškesnė, kepkite jas vienu sluoksniu, o kepimo pabaigoje galite padidinti orkaitės temperatūrą kelioms minutėms.
- Patiekite su šviežiomis salotomis, kad gautumėte subalansuotą ir gaivią vakarienę.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 25.00