Suvalgyk.lt Logo
Sultinga, apskrudusi kiaulienos nugarinė su traškia bulvių grandine ir žolelėmis, patiekta ant lėkštės.

Kiaulienos nugarinė su bulvių grandine ir žolelėmis

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas – tikras karališkos vakarienės hitas! Sultinga kiaulienos nugarinė, apkepta iki tobulumo, patiekiama su traškia bulvių grandine ir aromatingomis žolelėmis. Lengva pagaminti, bet atrodo ir skonis – prabangiai!

Kiaulienos nugarinė su bulvių grandine ir žolelėmis

Ko mums reikia?

  • 🍖 600 g kiaulienos nugarinės (piggy back)
  • 🥔 500 g bulvių (grandinei)
  • 🧅 1 didelis svogūnas
  • 🧄 2 skiltelės česnako
  • 🌿 Šviežių rozmarinų šakelė
  • 🌿 Šviežių čiobrelių šakelė
  • 🍾 100 ml baltojo sauso vyno (nebūtina, bet suteikia skonio)
  • 🥄 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų
Kiaulienos nugarinė su bulvių grandine ir žolelėmis

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Orkaitę įkaitinkite iki 190°C. Kiaulienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite druska, pipirais ir smulkintomis rozmarino bei čiobrelių šakelėmis. (Tegul mėsytė pasivolioja aromatuose!)
  • Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite kiaulienos nugarinę iš visų pusių, kol gražiai apskrus (apie 5-7 minutes). Išimkite mėsą iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
  • Į tą pačią keptuvę sudėkite smulkintą svogūną ir česnaką, kepkite kelias minutes, kol suminkštės. Įpilkite baltojo vyno (jei naudojate) ir leiskite jam išgaruoti, nugramdydami dugną. (Šis triukas padės išgauti visus skonio likučius!)
  • Bulves nulupkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais (galima naudoti mandoliną), pagardinkite druska, pipirais ir trupučiu aliejaus.
  • Didelėje kepimo formoje išdėliokite bulvių griežinėlius persidengiančiais sluoksniais, kad sudarytumėte „grandinę“. Ant bulvių viršaus uždėkite apkeptą kiaulienos nugarinę ir svogūnų-česnakų mišinį.
  • Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 minutes, priklausomai nuo kiaulienos storio ir norimo iškepimo lygio. Mėsos vidinė temperatūra turėtų siekti 63°C.
  • Iškepusią kiaulieną išimkite iš orkaitės, leiskite jai pailsėti 5-10 minučių prieš pjaustant. (Pailsėjusi mėsa bus sultingesnė, pažadu!) Patiekite su bulvių grandine.
Kiaulienos nugarinė su bulvių grandine ir žolelėmis

Patarimai 🎭

  • Kad kiauliena būtų dar minkštesnė, prieš kepant galite ją marinuoti bent valandą mėgstamame marinate.
  • Bulvių grandinei galite naudoti ir saldžiąsias bulves – tai suteiks patiekalui netikėto skonio ir spalvų.
  • Nebijokite eksperimentuoti su žolelėmis! Švieži rozmarinas ir čiobreliai puikiai dera prie kiaulienos.
  • Kad bulvių grandinė būtų traškesnė, kepkite jas vienu sluoksniu, o kepimo pabaigoje galite padidinti orkaitės temperatūrą kelioms minutėms.
  • Patiekite su šviežiomis salotomis, kad gautumėte subalansuotą ir gaivią vakarienę.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 25.00

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!