
Kiaušinienė su rūkyta dešra ir duona
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas yra puikus pasirinkimas greitai ir sočiai vakarienei, kai norisi kažko paprasto, bet maistingo. Kiaušinienė su rūkyta dešra – tai klasika, kuri niekada nenuvilia ir suteikia pakankamai baltymų po ilgos dienos. Tikras geros nuotaikos užtaisas!

Ko mums reikia?
- 🥚 4 dideli kiaušiniai
- 🥓 100 g rūkytos dešros
- 🧈 15 g sviesto
- 🍞 2 riekelės duonos
- 🧂 Pagal skonį druskos
- 🌶️ Pagal skonį juodųjų pipirų
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Rūkytą dešrą supjaustykite nedideliais kubeliais arba plonomis riekelėmis.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir ištirpinkite sviestą. Sudėkite pjaustytą dešrą ir kepkite kelias minutes, kol šiek tiek apskrus ir paskleis aromatą (nebijokite, kvapas bus nuostabus!).
- Įmuškite kiaušinius tiesiai į keptuvę ant dešros. Pagardinkite druska ir pipirais.
- Kepkite kiaušinienę 3-5 minutes, kol baltymai sutvirtės, o tryniai liks norimo skystumo (arba iškepkite kietai, jei taip labiau patinka).
- Kol kiaušinienė kepa, paskrudinkite duonos riekeles skrudintuve arba toje pačioje keptuvėje po kiaušinienės.
- Iškepusią kiaušinienę su dešra patiekite su skrudinta duona.
Patarimai 🎭
- Nepagailėkite sviesto – jis suteiks kiaušinienei dar sodresnį skonį.
- Jei norite dar daugiau baltymų, įmuškite papildomą kiaušinį ar įdėkite šaukštą graikiško jogurto į jau iškepusią kiaušinienę.
- Dešrą galite pakeisti vištienos filė ar kita liesa mėsa, jei norisi liesesnio varianto.
- Kiaušinienę patiekite su šviežiomis daržovėmis, kad gautumėte daugiau vitaminų ir skaidulų.
- Kepkite kiaušinius ant vidutinės kaitros, kad trynys išliktų skystas ir sultingas (nebent mėgstate kitaip).
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50