
Maltinukai su bulvių koše
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas – tikra klasika, primenanti močiutės virtuvę! Skanūs ir sultingi maltinukai su puria bulvių koše – puikus pasirinkimas sočiam ir jaukiam pietų stalui. Be to, tai ir puikus būdas sunaudoti šaldytuve užsilikusį faršą, virsdami jį tikru skonio džiaugsmu (nieko nepamirškime, o svarbiausia – skonio!).

Ko mums reikia?
- 🥩 500 g kiaulienos ir jautienos faršas
- 🥔 1 kg bulvės
- 🍞 2 riekelės batonas
- 🧅 1 vnt. svogūnas
- 🧄 2 skiltelės česnakai
- 🧂 Pagal skonį prieskoniai (druska, pipirai)
- 🥛 50 ml pieno (arba vandens batono mirkymui)
- 🍳 Šiek tiek aliejaus kepimui
- 🧈 30 g sviesto (bulvių košei)
- 🥛 50 ml pieno (bulvių košei)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Batoną užmerkite šiltame piene arba vandenyje ir palikite, kol suminkštės. Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir užkaiskite virti pasūdytame vandenyje (jos bus pasiruošusios tapti koše).
- Svogūną ir česnakus smulkiai supjaustykite. Faršą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, sudėkite išspaustą batoną, smulkintus svogūnus ir česnakus. Pagardinkite prieskoniais.
- Masę gerai išminkykite, kol taps vientisa ir lipni. Formuokite norimo dydžio maltinukus (galite apvolioti miltuose, jei norite traškesnės plutelės).
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite maltinukus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps viduje (nuo 5 iki 7 minučių kiekvienai pusei, priklausomai nuo dydžio).
- Nupilkite vandenį nuo išvirusių bulvių, sudėkite sviestą, įpilkite pašildyto pieno ir sutrinkite iki purios košės. Jei reikia, pagardinkite druska.
- Patiekite karštus maltinukus su bulvių koše. Skanu valgyti su šviežiomis salotomis ar mėgstamu padažu.
Patarimai 🎭
- Kad maltinukai būtų dar sultingesni, į faršą įdėkite smulkiai tarkuoto svogūno arba šlakelį pieno.
- Batoną mirkykite piene, o ne vandenyje – suteiks daugiau skonio ir purumo.
- Jei norite mažiau riebių maltinukų, kepkite juos orkaitėje apie 20-25 minutes 180 °C temperatūroje.
- Bulvių košę paskaninkite šviežiais krapais ar petražolėmis – suteiks gaivumo.
- Prieš patiekiant, patiekalą galite pagardinti šaukštu grietinės ar pomidorų padažo.
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 7.50