Suvalgyk.lt Logo
Purus omletas su pomidorais ir šviežiais prieskoniais, patiektas ant baltos lėkštės.

Purus omletas su pomidorais

Kaip gimė šis receptas?

Šis purus omletas su pomidorais – tai ne tik paprastas patiekalas, bet ir puikus pasirinkimas lengvai, bet sočiai vakarienei. Pienas suteikia jam nepaprasto purumo, o švieži pomidorai – gaivos. Net ir karališkam stalui tinkantis patiekalas, kai norisi kažko jaukios klasikos, bet su cinkeliu.

Purus omletas su pomidorais

Ko mums reikia?

  • 🥚 4 dideli kiaušiniai
  • 🥛 50 ml pieno
  • 🍅 2 vidutinio dydžio pomidorai
  • 🧈 1 valgomasis šaukštas sviesto
  • 🧂 Pagal skonį druskos
  • 🌶️ Pagal skonį šviežiai maltų juodųjų pipirų
Purus omletas su pomidorais

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Kiaušinius įmuškite į dubenį, įpilkite pieną, pagardinkite druska ir pipirais. Švelniai plakite šakute, kol masė taps vientisa (neplakite per ilgai, kad omletas nebūtų kietas).
  • Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite nedideliais kubeliais ar plonomis riekelėmis.
  • Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą. Įsitikinkite, kad keptuvė yra tolygiai padengta riebalais.
  • Supilkite kiaušinių masę į įkaitintą keptuvę. Kai kraštai pradės stingti, švelniai stumdykite masę nuo kraštų į centrą medine mentele, leidžiant skystai masei patekti po apačia (tai padės jam tolygiai iškepti ir likti puriam).
  • Ant beveik iškepusio omleto tolygiai paskirstykite pjaustytus pomidorus. Kepkite dar 1-2 minutes, kol omletas bus gražiai apskrudęs apačioje ir dar šiek tiek drėgnas viršuje.
  • Omletą atsargiai perlenkite per pusę ir patiekite nedelsiant, kol šiltas ir purus. (Greitai ant stalo, kol karališkas skonis nepabėgo!).
Purus omletas su pomidorais

Patarimai 🎭

  • Kad omletas būtų tikrai purus, kiaušinius plakite ne per ilgai, tiesiog kol trynys ir baltymas susimaišys.
  • Kepkite omletą ant vidutinės kaitros ir neuždenkite, kad viršus nespėtų sukietėti, kol apačia iškeps.
  • Norėdami paįvairinti, įberkite šiek tiek tarkuoto sūrio arba smulkintų šviežių prieskoninių žolelių (pvz., laiškinių česnakų ar petražolių) prieš pat patiekiant.
  • Patiekite nedelsiant, kol omletas dar šiltas ir purus – taip jis skaniausias.
  • Jei norite dar kremiškesnio omleto, galite įpilti šaukštelį grietinėlės vietoj dalies pieno.

Porcijos 🍽️

2 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 15.00

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!