
Vištiena su Brokoliais ir Pomidorų padažu
Kaip gimė šis receptas?
Šis patiekalas puikiai tinka greitai ir sočiai vakarienei. Tai – spalvingas ir maistingas derinys, kuris nepaliks abejingų. Vištiena su brokoliais ir pomidorų padažu yra puikus pasirinkimas, kai norisi kažko skanaus, bet lengvo.

Ko mums reikia?
- 🍗 300 g vištienos krūtinėlės
- 🥦 300 g brokolių (šviežių arba šaldytų)
- 🍅 2 vnt. didelių pomidorų
- 🫙 200 ml pomidorų padažo (Freshona arba kitokio)
- 🧈 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 🧄 2 skiltelės česnako
- 🌿 Druska ir pipirai pagal skonį
- 💧 Šlakelis alyvuogių aliejaus
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Vištienos krūtinėlę supjaustykite kubeliais. Pabarstykite druska ir pipirais. Brokolius padalinkite smulkesniais žiedynais. Pomidorus supjaustykite stambesniais kubeliais. Česnaką smulkiai sukapokite.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir įpilkite šlakelį aliejaus. Sudėkite vištienos gabalėlius ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus iš visų pusių.
- Į keptuvę su vištiena sudėkite brokolių žiedynus ir smulkintus česnakus. Kepkite maišydami apie 5-7 minutes, kol brokoliai šiek tiek suminkštės, bet liks traškūs (nenoriu, kad pavirstų koše!).
- Sudėkite pjaustytus pomidorus ir supilkite pomidorų padažą. Gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 10 minučių, kol padažas sutirštės ir skoniai susijungs.
- Patikrinkite druską ir pipirus, jei reikia, pakoreguokite skonį. Patiekite karštą.
Patarimai 🎭
- Vištienos krūtinėlę galite pakeisti šlaunelių mėsa be kaulo – tiks lygiai taip pat gerai, o gal net sultingiau.
- Jei norite aštresnio skonio, į padažą įberkite žiupsnelį čili pipirų dribsnių (bet tik jei mėgstate, kad truputį kanda!).
- Brokolius galite apvirti garuose prieš kepant, kad būtų dar traškesni ir išsaugotų daugiau vitaminų.
- Patiekite su rudaisiais ryžiais arba bolivine balanda, kad vakarienė būtų dar sotesnė.
- Išbandykite su naminiu pomidorų padažu – skonis bus dar natūralesnis ir gaivesnis.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 7.50