
Vištiena su morkomis keptuvėje
Kaip gimė šis receptas?
Na ką, virtuvės avantiūriste! 👋 Gavau tavo vištieną 🐔 ir morkas 🥕, ir sugalvojau super paprastą, super skanų patiekalą keptuvėje, kuris puikiai tinka vakarienei! Pridėsime porą draugiškų spintelių ingredientų, kad viskas pradėtų dainuoti, plius keletą smagių papildomų dalykų (jei rasi), kad iš "nu šiaip sau" taptų "O DIEVE!" ir bankroto nepraneštum. Kimbam prie virimo! 🎉

Ko mums reikia?
- 🐔 200g vištienos krūtinėlės ar šlaunelių mėsos, plonai supjaustytos
- 🥕 2 vidutinio dydžio morkos, nuskustos ir plonai supjaustytos
- 🧅 1/2 svogūno, supjaustyto riekelėmis
- 🧄 1 skiltelė česnako, smulkiai sukapota
- 💧 1 valg. šaukštas kepimo aliejaus
- 🧂 Žiupsnelis druskos
- 🌶️ Žiupsnelis juodųjų pipirų
- 🌿 1 arbat. šaukštelis džiovintų žolelių (pvz., raudonėlio ar čiobrelių) (Nebūtina) 🟢
- 🍚 100g virtų ryžių, patiekimui (Nebūtina) 🟢
- 🥣 1 valg. šaukštas sojų padažo (Nebūtina) 🟢
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Paruošk visus ingredientus: supjaustyk vištieną ir morkas, supjaustyk svogūną ir smulkiai sukapok česnaką.
- Įkaitink kepimo aliejų keptuvėje ar voke virš vidutiniškai stiprios-stiprios ugnies.
- Į įkaitintą keptuvę dėk supjaustytą vištieną ir kepk, retkarčiais pamaišydamas, kol paruduos ir iškeps, apie 5-7 minutes. Pagardink druska ir pipirais.
- Į keptuvę su vištiena dėk supjaustytus svogūnus ir morkas. Kepk maišydamas apie 3-5 minutes, kol daržovės pradės minkštėti.
- Pridėk smulkintą česnaką ir (jei naudoji) džiovintas žoleles, kepk maišydamas dar minutę, kol atsiras aromatas.
- Jei naudoji, įpilk sojų padažą ir išmaišyk, kad viskas pasidengtų.
- Patiek patiekalą karštą, pasirinktinai su virtais ryžiais.
Patarimai 🎭
💡 Pro patarimai keptuvės virtuozams:
- 🥕 Morkas pjaustyk plonai! Taip jos greičiau iškepa ir geriau sugeria skonius.
- 🔥 Gerai įkaitink keptuvę prieš dėdama ingredientus – čia slypi gerasis "ššššš" keptuvės paslaptis!
- 🌶️ Mėgsti aštriau? Pabaigoje įberk žiupsnelį čili dribsnių arba pašlakstyk aštriu padažu!
O kaip su pinigais? 💸
EUR 4.50