Suvalgyk.lt Logo
Šildantis vištienos troškinys su kokosų pienu, lęšiais ir kukurūzais, patiektas dubenyje.

Vištienos troškinys su kokosų pienu ir lęšiais

Kaip gimė šis receptas?

Šis šildantis vištienos troškinys su kokosų pienu ir lęšiais – puikus pasirinkimas jaukiai vakarienei. Jis sotus, aromatingas ir tikrai praskaidrins net niūriausią vakarą. O jei dar turite šviežios duonos šalia, tai apskritai tobulas derinys!

Vištienos troškinys su kokosų pienu ir lęšiais

Ko mums reikia?

  • 🍗 500 g vištienos filė (krūtinėlės ar šlaunelių)
  • 🥥 400 ml kokosų pieno
  • 🥣 200 g lęšių (rudųjų ar žaliųjų)
  • 🌽 200 g konservuotų kukurūzų
  • 🧅 1 didelis svogūnas
  • 🧄 2 skiltelės česnako
  • 🥕 1 didelė morka
  • 💧 500 ml vištienos sultinio (arba vandens)
  • 🌿 1 arbatinis šaukštelis kario prieskonių
  • 🌶️ Žiupsnelis maltos saldžiosios paprikos
  • 🧂 Druska pagal skonį
  • ⚫ Juodieji pipirai pagal skonį
  • 🥄 2 valgomieji šaukštai aliejaus
Vištienos troškinys su kokosų pienu ir lęšiais

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Vištienos filė supjaustykite kubeliais. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapokite, morką sutarkuokite stambesne tarka.
  • Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Sudėkite vištieną ir kepkite, kol lengvai apskrus iš visų pusių.
  • Į puodą su vištiena sudėkite svogūną, česnaką ir morką. Kepkite maišydami 5-7 minutes, kol daržovės suminkštės.
  • Suberkite lęšius, kario prieskonius, saldžiąją papriką, druską ir pipirus. Supilkite sultinį ir kokosų pieną. Gerai išmaišykite.
  • Užvirkite, tada sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir troškinkite apie 20-25 minutes, kol lęšiai suminkštės.
  • Įmaišykite konservuotus kukurūzus ir dar pakaitinkite kelias minutes, kol viskas gerai įšils. (Štai ir jūsų vakarienė paruošta!)
  • Patiekite karštą, galite pabarstyti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis.
Vištienos troškinys su kokosų pienu ir lęšiais

Patarimai 🎭

  • Kad vištiena būtų sultingesnė, prieš kepant ją galima pamarinuoti mėgstamuose prieskoniuose bent 30 minučių.
  • Jei norite dar daugiau daržovių, drąsiai pridėkite paprikų, cukinijų ar brokolių. Ką turite šaldytuve, tas ir tinka! (tikriausiai).
  • Prieš patiekiant, pabarstykite šviežios kalendros ar petražolių – tai suteiks patiekalui gaivumo.
  • Šį troškinį galima paruošti iš anksto ir atšildyti, skonis net pagerės, nes skoniai spės susimaišyti.
  • Jei patinka aštriau, įdėkite šiek tiek čili pipiro – gyvybės užteks ilgam.

Porcijos 🍽️

4 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 10.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!