
Karališki cukinijų blyneliai su varškės padažu
Kaip gimė šis receptas?
Pasiruoškite pakylėti savo pietų patirtį su šiais neįtikėtinai puriais ir aromatingais cukinijų blyneliais! 👑 Praturtinti šviežiomis cukinijomis, švelniais svogūnais ir sūrio paslapties užuomina (psst, tai varškė!), šie auksiniai gražuoliai puikiai tinka rafinuotiems vidurdienio pietums. Patiekiami su vėsiu, pikantišku krapų padažu – tai tekstūrų ir skonių simfonija, kurią nustebsite, kaip lengva paruošti. Tai išties patiekalas, tinkantis karališkajai šeimai, arba bent jau labai išrankiam skoniui!

Ko mums reikia?
- [NUOLAIDA] 🌿 2 v. š. šviežių krapų, smulkintų 🟢 — €0.59 at Rimi
- [NUOLAIDA] 🧄 1 maža skiltelė česnako, smulkinta 🟢 — €0.10 at Rimi
- 🥚 4 dideli kiaušiniai
- 🥛 100ml riebaus pieno
- 🌾 150g kvietinių miltų
- 🧈 2 v. š. nesūdyto sviesto
- 🧂 1 a. š. smulkios jūros druskos, ir daugiau pagal skonį
- 🌶️ 0.5 a. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 💧 Augalinis aliejus kepimui
- 🥒 2 vidutinės cukinijos (apie 500g), tarkuotos
- 🧅 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
- 🧀 200g riebios varškės
- 🥣 150g grietinės arba crème fraîche
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Sutarkuokite cukinijas stambia tarka. Jei jos atrodo labai vandeningos, sudėkite į kiaurasamtį, pabarstykite žiupsneliu druskos, palikite 10 minučių, tada rankomis arba švariu virtuviniu rankšluosčiu nuspauskite kuo daugiau skysčio pertekliaus. Atidėkite.
- Dideliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, pieną ir druską, kol gerai susijungs. Palaipsniui berkite miltus, nuolat plakdami, kad susidarytų vientisa tešla be gumulėlių.
- Mažoje keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol suminkštės ir taps permatomas, apie 5-7 minutes. Leiskite šiek tiek atvėsti.
- Į tešlą sudėkite tarkuotas cukinijas, keptus svogūnus ir juoduosius pipirus. Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai tolygiai pasiskirstytų.
- Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutiniškai stiprios ugnies įkaitinkite apie 1 cm augalinio aliejaus. Kai įkais, šaukštu dėkite blynelių tešlos porcijas į keptuvę, šiek tiek suplodami jas šaukšto nugarėle, kad suformuotumėte apvalius blynelius (apie 2-3 v. š. tešlos vienam blyneliui). Nepalikite keptuvės perpildytos.
- Kepkite blynelius po 3-4 minutes iš abiejų pusių, arba kol taps auksinės spalvos ir iškeps. Gali prireikti reguliuoti ugnį, kad nesudegtų.
- Perkelkite iškeptus blynelius ant lėkštės, išklotos popieriniais rankšluosčiais, kad nusivarvėtų aliejaus perteklius. Pakartokite su likusia tešla, prireikus įpildami daugiau aliejaus į keptuvę.
- Kol blynai kepa, paruoškite varškės padažą. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite varškę, grietinę arba crème fraîche, smulkintus krapus ir smulkintą česnaką (jei naudojate). Pagardinkite žiupsneliu druskos ir pipirų. Maišykite, kol taps lygus ir kreminis.
- Šiltus cukinijų blynelius nedelsiant patiekite su gausia kreminio varškės padažo porcija šalia.
Patarimai 🎭
- 🌿 Papildomam gaivumui į blynelių tešlą įberkite saują smulkintų šviežių žolelių, pavyzdžiui, petražolių ar laiškinių svogūnų.
- 🍋 Išspauskite šiek tiek šviežios citrinos sulčių ant paruoštų blynelių – tai nuostabiai atgaivins ir išryškins visus skonius.
- 💧 Jei jūsų cukinijos labai vandeningos, sutarkavę pabarstykite žiupsneliu druskos ir palikite 10 minučių, tada nuspauskite vandens perteklių prieš maišydami tešlą.
- 🍳 Įsitikinkite, kad aliejus pakankamai įkaitęs, bet nedūmija, kad gautumėte tobulą auksinę plutelę, bet nesudegintumėte.
- ❄️ Likusius blynelius galima švelniai pašildyti sausoje keptuvėje arba orkaitėje kelias minutes, kad atgautų traškumą.
O kaip su pinigais? 💸
EUR 15.75