Suvalgyk.lt Logo
Lėkštė su traškia kepta vištiena, šviežiomis žaliomis salotomis, tarkuotomis morkomis, kiaušinio ketvirčiais ir padažu.

Kepta vištiena su gaiviomis salotomis

Kaip gimė šis receptas?

Šis patiekalas sujungia traškią keptą vištieną su šviežiomis ir gaiviomis salotomis. Tai puikus pasirinkimas vakarienei, kai norisi kažko sotaus, bet kartu ir lengvo. Pasiruošimas nesudėtingas, o skonių derinys maloniai nustebins. Idealiai tinka po ilgos dienos, kai norisi greito, bet gardaus patiekalo, kuris lepina skonio receptorius.

Kepta vištiena su gaiviomis salotomis

Ko mums reikia?

  • 🍗 300 g keptos vištienos gabalėlių
  • 🥬 150 g žalių lapinių daržovių (pvz., salotų mišinio)
  • 🥕 1 didelė morka
  • 🥚 1 kietai virtas kiaušinis
  • 🍦 2 valg. š. Amfora graikiško jogurto
  • 🍶 1 valg. š. Hellmann's Original Mayonnaise
  • 🍋 1 valg. š. citrinos sulčių
  • 🧂 Pagal skonį druskos ir juodųjų pipirų
  • 🌿 Šviežių žolelių papuošimui (nebūtina)
Kepta vištiena su gaiviomis salotomis

Kaip pagaminti? Lengva! 🚀

  • Paruoškite daržoves: žalias lapines daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Morką nuskuskite ir sutarkuokite stambesne tarka arba supjaustykite plonais šiaudeliais. Kietai virtą kiaušinį supjaustykite ketvirčiais.
  • Paruoškite padažą: mažame dubenėlyje sumaišykite Amfora graikišką jogurtą, Hellmann's Original Mayonnaise ir citrinos sultis. Pagardinkite druska ir pipirais. Gerai išmaišykite, kad padažas būtų vientisas.
  • Sudėkite salotas: dideliame dubenyje sumaišykite nuplautas lapines daržoves ir tarkuotą morką.
  • Paskirstykite vištieną: ant daržovių tolygiai išdėliokite keptos vištienos gabalėlius.
  • Patiekite: ant vištienos ir daržovių užpilkite paruoštą padažą. Papuoškite kiaušinio ketvirčiais ir, jei norite, šviežiomis žolelėmis. Mėgaukitės iš karto, kol vištiena dar šilta ir traški!
Kepta vištiena su gaiviomis salotomis

Patarimai 🎭

  • Keptą vištieną galite pašildyti orkaitėje, kad atgautų traškumą, jei ji atvėso. Tai padeda išlaikyti traškią odelę.
  • Salotas galite paįvairinti mėgstamomis daržovėmis, pavyzdžiui, agurkais ar ridikėliais.
  • Jei norite daugiau skonio, į padažą įdėkite smulkintų šviežių krapų arba petražolių.
  • Salotų padažą sumaišykite tik prieš pat patiekiant, kad salotos išliktų traškios ir nesuvytų.
  • Mėgstantys aštresnį maistą gali į padažą įlašinti šlakelį čili padažo.

Porcijos 🍽️

2 porcijos

O kaip su pinigais? 💸

EUR 9.50

Suvalgyk.lt Logo

Nebemesk maisto! Mūsų AI padės sukurti paprastus, nebrangius receptus pagal tai, ką turi namuose. Taupyk pinigus ir kurk skanius patiekalus be streso.

©2025
Visos teisės saugomos
Privatumo politika

🥄Jau suvalgėm!

Receptai - tai patiekalai, kurie buvo pagaminti ir suvalgyti! Jei čia atsidūrė - vadinasi, kažkam tiko, patiko ir dingo nuo lėkštės.

Visi receptai

📝Straipsniai

Čia surinkti visi skaniausi ir naudingiausi straipsniai!

Visi straipsniai

📬Susisiekite su mumis!

Turite klausimų, pasiūlymų ar norite tiesiog pasisveikinti? Parašykite mums - visada malonu sulaukti žinučių!