
Keptos bulvių košės ir sūrio užkandis
Kaip gimė šis receptas?
Šis paprastas, bet sotus užkandis sušildys ir nudžiugins. Juk kartais viskas, ko reikia, tai šiek tiek bulvių košės ir apsilydžiusio sūrio magijos! Puikiai tinka, kai norisi kažko greitai ir skaniai, bet tingisi ilgai suktis virtuvėje.

Ko mums reikia?
- 🥔 300 g paruoštos bulvių košės
- 🧀 100 g kieto sūrio
- 🧈 10 g sviesto (kepimo formai patepti)
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Kepimo formą švelniai patepkite sviestu (kad bulvių košė nepriliptų, o sūris džiaugtųsi savo vieta).
- Paskleiskite paruoštą bulvių košę kepimo formos dugne, tolygiai išlygindami paviršių.
- Sūrį sutarkuokite stambiąja tarka ir tolygiai užberkite ant bulvių košės paviršiaus.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, arba kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus (stebėkite, kad nepridegtų, sūrio auksinis atspalvis yra tai, ko siekiame!).
- Iškepusį užkandį išimkite iš orkaitės, leiskite šiek tiek atvėsti ir patiekite.
Patarimai 🎭
- Jei norite aštresnio skonio, į bulvių košę įmaišykite šiek tiek garstyčių prieš kepdami.
- Užkandis puikiai dera su šviežiais raugintais agurkėliais ar raugintais kopūstais.
- Vietoj orkaitės, galite kepti keptuvėje uždengę dangčiu, kol sūris išsilydys ir bulvių košė apskrus.
- Kad sūris gražiau apskrustų, prieš kepimą jį galite šiek tiek apibarstyti paprikos milteliais.
- Likusius užkandžius galima laikyti šaldytuve ir pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Porcijos 🍽️
2 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 2.50