
Vištienos krūtinėlės nuggetsai
Kaip gimė šis receptas?
Nuggetsai – tai klasika, kuri patinka tiek mažiems, tiek dideliems. Šis receptas leis jums pasigaminti traškius ir sultingus vištienos gabalėlius namie, be jokių paslapčių ir su meile. Idealiai tinka greitiems pietums ar smagiai vakarienei prie mėgstamo filmo!

Ko mums reikia?
- 🐔 500 g vištienos krūtinėlės
- 🥚 2 vnt. kiaušinių
- 🌾 100 g kvietinių miltų
- 🍞 150 g džiūvėsėlių
- 🧂 1/2 arb. š. druskos
- 🌶️ 1/4 arb. š. juodųjų pipirų
- 🌿 1/4 arb. š. česnako granulių (nebūtina)
- 🌻 500 ml aliejaus kepimui
Kaip pagaminti? Lengva! 🚀
- Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite maždaug 2-3 cm dydžio gabalėliais (kaip kad tinkama nuggetsams – nei per dideli, nei per maži).
- Pabarstykite vištienos gabalėlius druska, pipirais ir česnako granulėmis, gerai išmaišykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
- Paruoškite tris indelius: į vieną supilkite miltus, į antrą įmuškite kiaušinius ir išplakite (lengvai, nereikia putų kalno!), į trečią suberkite džiūvėsėlius.
- Kiekvieną vištienos gabalėlį pirmiausia pavoliokite miltuose, tada panardinkite į plaktą kiaušinį ir galiausiai gerai aplipinkite džiūvėsėliais (įsitikinkite, kad visi kampeliai pasidengė).
- Didelėje gilioje keptuvėje ar puode įkaitinkite aliejų iki maždaug 170-180 °C. Aliejaus turi būti tiek, kad nuggetsai galėtų plaukioti ir gražiai apskristų iš visų pusių.
- Įdėkite paruoštus nuggetsus į įkaitintą aliejų ir kepkite partijomis po 3-5 minutes, kol taps auksinės spalvos ir visiškai iškeps viduje. Neperkraukite keptuvės vienu metu, kad aliejaus temperatūra per daug nenukristų.
- Iškepusius nuggetsus išimkite kiaurasamčiu ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusausintumėte aliejaus perteklių.
- Patiekite karštus su mėgstamu padažu ir šviežiomis daržovėmis – skanaus!
Patarimai 🎭
- Kad nuggetsai būtų dar traškesni, paniravę ir prieš kepant, palaikykite juos šaldytuve apie 15-20 minučių. Tai padės džiūvėsėliams geriau prilipti.
- Jei norite mažiau riebios versijos, nuggetsus kepkite ne fritiūrinėje, o orkaitėje. Kepkite 200 °C temperatūroje apie 15-20 minučių, kol gražiai apskrus.
- Patiekite su mėgstamu padažu – kečupu, majonezu, medaus ir garstyčių ar saldžiarūgščiu padažu. Nepamirškite ir šviežių salotų, kad patiekalas būtų sotesnis.
- Vištienos krūtinėlę galite marinuoti pasūdytame pasukų (ar pieno) vandenyje apie 30 min. prieš pjaustant – mėsa taps dar sultingesnė!
Porcijos 🍽️
4 porcijos
O kaip su pinigais? 💸
EUR 8.50